Martynas Levickis atskleidė sėkmės receptą

(1)

Liepos 9-ąją Palangos koncertų salėje garsiuosius Vivaldi „Metų laikus” atliksiantis Martynas Levickis neabejotinai yra vienas sėkmingiausių Lietuvos atlikėjų.

Profesionalų gerbiamas, o publikos tiesiog dievinamas akordeonininkas septynmyliais žingsniais kopia karjeros laiptais.

Paprastoje šeimoje gimęs, toli nuo muzikos sostinių augęs lietuvis šiuo metu yra prestižinio Vokietijos muzikos festivalio „Festspiele Mecklenburg-Vorpommern“ rezidentas bei atvykstantis Londono Karališkosios muzikos akademijos dėstytojas, jo koncertinis grafikas užpildytas keleriems metams į priekį.

„Jei kalbėti pompastiškai – gyvenu svajonėje. Visą gyvenimą norėjau save matyti keliaujantį ir koncertuojantį. Tai šiuo metu mano gyvenime ir vyksta“, – šypsojosi Martynas. Tokia lietuvio sėkmė – ne atsitiktinė.

Reikėjo įžvalgos ir strateginio mąstymo, kad vaikystės svajonė taptų realybe.

„Atsipalaiduoti ir leisti visatai plukdyti gyvenimą pasroviui – ne mano tema.

Tai gali daryti žmonės, kurie „sėdi” ant tėvelių milijonų, tuomet tikrai galima atsipalaiduoti, – juokauja muzikas. – O jei rimtai, aš funkcionuoju didelius planus ir ambicijas skaidydamas mažais etapais.

Jei viską norėsi gauti čia ir dabar, pirmiausia ištiks frustracija, nes tai nėra įmanoma, o antra – labai lengva perdegti.

Tuo tarpu visus išsikeltus tikslus bandant įgyvendinti nedideliais etapais galima pasidžiaugti tarpiniais pasiekimais ir tuo pačiu įsivertinti savo judėjimo trajektoriją bei greitį. Svarbiausia – mokėti realiai vertinti situaciją ir sugebėti greitai adaptuotis prie esamos situacijos“.

Pastaruosius kelerius metus Vokietijos sostinėje Berlyne gyvenantis M. Levickis gana retas svečias Lietuvoje, tačiau šį antradienį jį bus galima išgirsti Palangoje vykstančio Tarptautinio M. K. Čiurlionio muzikos festivalio scenoje, kurioje pasirodys su paties įkurta „Mikroorkèstra“.

Šis užsienyje puikių įvertinimų sulaukiantis kamerinis ansamblis – taip pat vienas M. Levickio pasididžiavimo vertų pasiekimų.

„Pasirodymas Palangoje bus pirmasis Lietuvoje šią vasarą. Džiaugiuosi galėdamas sugrįžti į pajūrį.

Tai bus išskirtinis koncertas vien jau dėl erdvės – Palangos koncertų salėje retai tenka pasirodyti, tad labai laukiu šio susitikimo“, – sakė audringą vakarą žadantis užkurti atlikėjas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder