Burrito dubuo su juodosiomis pupelėmis - skanūs ir fantastiškai skanūs pietūs
Ingredientai:
125 g basmati ryžių
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelės, susmulkintos
400 g juodųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
1 valgomasis šaukštas sidro acto
1 šaukštelis medaus
1 valgomasis šaukštas chipotle pastos
100 g kapotų garbanotų kopūstų
1 avokadas, perpjautas per pusę ir griežinėliais
1 vidutinio dydžio pomidoras, supjaustytas
1 nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas
Tarnauti (neprivaloma)
aštrus chipotle padažas
kalendros lapai
kalkių pleištai
Paruošimas:
1 ŽINGSNIS
Išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas, tada nusausinkite ir grąžinkite į keptuvę, kad sušiltų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite česnaką ir kepkite 2 minutes arba iki auksinės spalvos. Įpilkite pupelių, acto, medaus ir chipotle. Pagardinkite ir pašildykite 2 min.
2 ŽINGSNIS
Kopūstus pavirkite 1 min., tada nusausinkite, išspausdami vandens perteklių.
Padalinkite ryžius į didelius seklius dubenėlius ir uždėkite pupeles, lapinius kopūstus, avokadus, pomidorus ir svogūnus. Patiekite su aštriu padažu, kalendra ir laimo griežinėliais, jei norite.
Parengta pagal:www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą