Ingredientai:
1 galva brokolių, susmulkintų žiedynais
1 česnako skiltelė, nenulupta
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
250 g makaronų lukštų
½ mažos pakelio petražolių
½ mažos pakuotės baziliko
30 g skrudintų kedro riešutų
½ citrinos, nuluptos žievelės ir išspaustos sultys
30 g parmezano (arba vegetariškos alternatyvos) ir papildomai patiekiant
Paruošimas:
1 ŽINGSNIS
Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Brokolius ir česnakus sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 10-12 min., kol suminkštės.
2 ŽINGSNIS
Sudėkite makaronų lukštus į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu. Virkite pagal pakuotės instrukcijas ir nusausinkite. Supilkite petražoles, bazilikus, pušies riešutus, citrinos sultis ir parmezaną į maišytuvą.
Kai brokoliai iškeps, atidėkite keletą mažesnių gabalėlių. Išspauskite česnaką nuo odelės, suberkite į trintuvą kartu su likusiais brokoliais, sutrinkite iki pesto ir gerai pagardinkite.
3 ŽINGSNIS
Sumaišykite makaronus su pesto. Įdėkite brokolių žiedynus, padalinkite į du dubenėlius ir, jei norite, užberkite šiek tiek papildomo parmezano, citrinos žievelės ir maltų juodųjų pipirų.
Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą