Atgimimo aikštės laukia pokyčiai

Atgimimo aikštės laukia pokyčiai

Ketvirtadienį posėdžiavusi Klaipėdos savivaldybės tarybos kolegija nutarė, kad Atgimimo aikštei laikas keistis. Iš pasiūlytų trijų būdų, kaip ją padaryti artimesne šiuolaikiniam miestui, politikams įtiko du.

Savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė teigė, kad reprezentacinėje vietoje esanti miesto erdvė neatitinka reprezentacinei erdvei keliamų reikalavimų.

Politikams buvo pateiktos trys alternatyvos: atkurti prieš II pasaulinį karą buvusį gatvių tinklą ir užstatymą, išlaikyti po karo suformuotą erdvę arba sukurti aikštei visiškai naują koncepciją.

Išklausę visus pasiūlymus Kolegijos nariai vienbalsiai atmetė antrąjį pasiūlymą argumentuodami, kad Atgimimo aikštė - sovietinis palikimas, dėl to tokios aplinkos nereikėtų palikti.

Pirmasis variantas politikams taip pat užkliuvo - jis parengtas vadovaujantis dar 2000 metų detaliuoju planu. Kolegijos nariai šią alternatyvą siūlo pakoreguoti pagal vėlesnį, 2005-ųjų, detalųjį planą.

Trečioji alternatyva nesulaukė nei kritikos, nei konkrečių pasiūlymų, ją taip pat nuspręsta palikti tolesniam svarstymui.

I. Butenienė pasakojo, kad yra pasiūlymas Atgimimo aikštėje statyti požeminę automobilių statymo aikštelę ir komercinės paskirties pastatą - biurus, kuriuos savo poreikiams nuomotųsi Klaipėdos miesto savivaldybė. Tačiau tam trukdo nutarimas, kad požemines automobilių aikšteles galima įrengti tik po pastatais.

Specialistės teigimu, jei miesto politikai pritars, konkursas darbams būtų paskelbtas dar šiemet.

Posėdyje dalyvavęs Klaipėdos architektų sąjungos valdybos pirmininkas Vaidotas Dapkevičius sakė, kad ieškant tinkamiausio sprendimo reikėtų kreiptis ir į architektų bendruomenę.

Teigiama, kad naujo pastato funkcijos turėtų atstoti aikštės teiktas galimybes. Kol kas apie reikalingą pinigų sumą nekalbama - tai turėtų paaiškėti vėliau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder