Geriausias miesto vairuotojas: "Apdovanojimai - laikina"

Geriausias miesto vairuotojas: "Apdovanojimai - laikina"

"Labai šaunus žmogus ir atsidavęs savo darbui", - taip geriausiu miesto autobuso vairuotoju išrinktą Albertą Noreiką apibūdino jo kandidatūrą pasiūlę klaipėdiečiai. [CITATA]

60 metų jubiliejų švenčiančios bendrovės Klaipėdos autobusų parko paskelbtame konkurse "Išrink geriausią Klaipėdos autobusų parko vairuotoją" klaipėdiečiai galėjo rinkti geriausią, jų nuomone, miesto maršrutais vežantį vairuotoją. Susumavus balsus paaiškėjo, kad geriausiuoju tapo A. Noreika, vairuojantis 8-ojo ir 10-ojo maršruto autobusus.

"Vakarų ekspreso" kalbintas vairuotojas pasakojo šį darbą dirbantis nuo 1983 metų.

"Tai - mano mėgstamas darbas. Norėjau būti vairuotoju. Grįžęs iš armijos įsidarbinau autobusų parke šaltkalviu, vėliau išsilaikiau reikalingą kategoriją ir pradėjau dirbti vairuotoju", - pasakoja A. Noreika.

Pagrindiniais miesto maršrutais važiuojančiam A. Noreikai į darbą tenka keltis ir 3 ar 4 valandą ryto, o į namus neretai grįžta tik prieš vidurnaktį - dienotvarkė priklauso nuo darbo grafiko.

Tačiau, pasak pokalbininko, toks darbas negąsdina: "Pripranti prie visko. Man patinka dirbti, tiesiog malonu."

Ko gero, šį A. Noreikos bruožą keleiviai ir įvertino - konkurse už šį vairuotoją buvo atiduoti net 4 047 balsai iš 11 390. Ar šis įvertinimas ką nors reiškia?

"Kaimynai, pažįstami gyrėsi, kad už mane balsavo. Nežinau, kas mane pasiūlė, niekas nepasako, - juokiasi A. Noreika. - Aš nė vienam nekandu, esu paprastas vaikis iš kaimo, ir viskas. Tas apdovanojimas yra laikinas dalykas, bus greitai pamirštas. Ar smagu? Dirbu savo darbą, ir tiek. Vaikai juokauja, sako: "O, tėvukas mūsų pasikėlęs", bet aš paprastas žmogus, jokio pasikėlimo - dirbam, plušam ir viskas."

Iš Telšių rajono kilęs vyras po darbo skuba į namus pailsėti, išsimiegoti, o laisvalaikį mieliausiai leidžia sode.

"Esu mėgėjas pasikrapštyti prie žemės, man žemės ūkis nesvetimas. Ne ūkininkai su žmona, bet užsiauginam sau kokią uogytę, bulvytę. Per atostogas laiko užtenka ir prie jūros nuvažiuoti, ir vaikus Norvegijoje ir Škotijoje aplankyti", - pasakoja A. Noreika.

Daugelį metų Klaipėdoje keleivius vežantis vairuotojas pastebi daug gerų pasikeitimų viešajame transporte, teigiamai vertina vaizdo stebėjimo sistemos įrengimą, uniformas.

"Uniformos, manau, reikalingos. Jos būdavo ir anksčiau - kelnės, baltiniai. Dar tebeturiu senąją uniformą. Kaip ir visur, turi būti tvarkinga apranga. Būna, pas privatininkus važiuoja vasarą vairuotojai su šortais, bet tai negražu, turi būti tvarkingas vairuotojas", - įsitikinęs A. Noreika.

O kokie būna keleiviai? Geriausiu išrinktas vairuotojas sako, kad pasitaiko įvairiausių žmonių, dauguma - mandagūs, geranoriški, įlipę sveikinasi, tačiau esą juk ne visi angelai esame.

"Taip, darbas gana įtemptas. Būna, įlipa keleivis nepatenkintas, tas ar anas negerai, būna visko. Tokiu atveju geriau patylėti, nieko nesakyti, kad nebūtų jokių konfliktų. Būna, pyksta keleiviai, kad per toli ar per arti šaligatvio privažiuoji, ypač vyresni žmonės skundžiasi daug kuo. Nesmagu, bet negi eisi, šūkausi ant viso autobuso? Geriau be stresų dirbti, nesipykti - pats sveikesnis būsi", - šypsosi A. Noreika.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder