Keisis uosto žemės nuomos tvarka

Keisis uosto žemės nuomos tvarka

Seimas priėmė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įstatymo pakeitimus, kuriais nutarta pakeisti uosto žemės nuomos tvarką. Už teisės akto pataisas balsavo 102 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 2 parlamentarai.

Priimtomis įstatymo pataisomis įtvirtinta, kad Uosto direkcija uosto žemę galės išnuomoti tik viešosios procedūros tvarka, išskyrus atvejus, susijusius su nacionaliniu saugumu.

Įstatyme įtvirtinama, kad viešoji uosto žemės nuomos teisės suteikimo procedūra - viešas uosto žemės nuomos teisės suteikimo būdas, vykdomas Vyriausybės nustatyta tvarka, užtikrinant nediskriminavimo, proporcingumo, skaidrumo, objektyvumo, aiškumo ir nedviprasmiškumo principų laikymąsi.

Pagal naujas nuostatas uosto žemės nuomos sutartis įsigalios po to, kai viešosios procedūros laimėtojas visiškai sumokės perleidžiamo turto kainą nuomininkui nustatyta tvarka ir sąlygomis.

Iki šiol Uosto direkcija uosto žemę galėjo išnuomoti ne konkurso tvarka, kai uosto žemė išnuomojama juridiniams asmenims, kurie įsigijo statinius; šiuo atveju jiems buvo išnuomojami tik statinių pardavimo (perdavimo) metu buvusiai tiesioginei pastatų paskirčiai reikalingi uosto žemės plotai.

Kaip ir iki šiol, uosto žemės nuomos mokesčio apskaičiavimo tvarka ir uosto žemės nuomos mokesčio dydžiai turės būti tvirtinami ne trumpesniam kaip 5 metų terminui, o nuomos mokesčio dydis uosto žemės naudotojams galės būti didinamas arba mažinamas atsižvelgiant į uosto žemės naudotojo atliekamų krovos ar kitų darbų, susijusių su uosto funkcine paskirtimi, mastus.

Nauju reglamentavimu tikimasi sukurti palankias sąlygas vykdyti nuoseklias investicijas uoste, tokiu būdu didinant uosto konkurencingumą Baltijos jūros regione, užtikrinti stabilias uosto plėtros ir veiklos sąlygas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder