Krito sniegas, krito ir greitis

Krito sniegas, krito ir greitis

Pastarosiomis dienomis Klaipėdos autobusai pradėjo gerokai atsilikti nuo grafiko. Tai, ano transportininkų, lėmė ne tik iškritęs gausesnis sniegas, bet ir naujai perprogramuotas S. Daukanto ir Herkaus Manto g. sankryžos šviesoforas.

Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) vadovo Gintaro Neniškio, pirmadienį ir antradienį buvo užfiksuota, kad kai kurie autobusai ryte į stoteles atvažiuoja net apie 15-17 minučių vėliau nei numatyta.

"Pagrindine priežastimi galima vadinti perreguliuotą Daukanto ir Manto gatvių sankryžą. Be to, dabar nemažai vairuotojų čia nebepaiso A juostos, o dėl susidarančių spūsčių kai kuriems autobusams atkarpą nuo karinio dalinio iki sankryžos teko važiuoti net 12 minučių. Prašysime, gal policija pakontroliuos, kad lengvųjų automobilių vairuotojai nevažiuotų A juosta", - sakė G. Neniškis.

Žinia, Savivaldybės tarnautojai jau pripažino, kad šio šviesoforo darbą reikės koreguoti. Žadėta, kad artimiausiu metu rytais bus pailgintas žalio signalo degimo laikas Herkaus Manto gatve važiuojantiems miesto centro link, o vakare - judantiems priešinga kryptimi.

Iškritus sniegui spūstys, anot G. Neniškio, susiformavo ir Sportininkų gatvėje. Taip pat - Kretingos gatvės atkarpoje nuo geležinkelio iki Šiaurės prospekto.

"Šiomis dienomis akivaizdžiai padaugėjo automobiliais vežančiųjų vaikus į Kretingos gatvės mokyklas. Tas pat ir - į Maksimo Gorkio mokyklą Daukanto gatvėje. Tai irgi užlaiko autobusus", - sakė G. Neniškis.

Tradiciškai apie 5-7 minutes autobusai stringa ir prie Šilutės plento žiedinės sankryžos su Baltijos prospektu ir Vilniaus plentu. Tačiau dėl sniego, anot G. Neniškio, vidutinis greitis yra sumažėjęs, todėl bendras vėlavimas būna didesnis nei įprastai.

"Autobusai grafikus pasiveja tik apie pietus", - reziumavo pašnekovas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder