Pradeda statyti modernų jūrinių tyrimų institutą

Pradeda statyti modernų jūrinių tyrimų institutą

Įveiktos visos biurokratinės pinklės ir pagaliau Klaipėdos universiteto (KU) miestelyje prasideda Jūrinio slėnio Mokslo laboratorijų pastato statybos.

Klaipėdoje įkurti ir vystyti Jūrinį slėnį buvo nuspręsta 2008 metais, tačiau vis atsirasdavo įvairių kliūčių ir statybų pradžia nusikeldavo.

"Per tą laiką visi kiti slėniai Lietuvoje jau pasistatė savo mokslo laboratorijų pastatus, tad bandome ir mes atsigriebti. Pagaliau užbaigtos biurokratinės procedūros, galime pradėti realius darbus", - vakar pasidžiaugė KU infrastruktūros ir plėtros prorektorius Saulius Gulbinskas.

Jūrinis slėnis jungs jūrinių tyrimų srityje dirbančias institucijas. Čia įsikurs 4 laboratorijos: jūrų ekosistemos, jūrų chemijos, vandens transporto technologijų bei jūrinių konstrukcijų patikimumo. O taip pat čia dirbs laivyno bei ekspedicinių tyrimų skyriaus darbuotojai.

"Kalbant populiariai, tai bus naujas jūrinių tyrimų institutas. Lietuvoje jis bus toks vienintelis ir išskirtinis. Čia bus sukoncentruoti ir jūriniai mokslai, ir paslaugos verslui - tai, ko mums trūko", - pasakojo S. Gulbinskas.

Planuojama, kad statybos truks 1,5 metų. Planuojamos investicijos - 11 milijonų eurų. Mokslo centro statybos bus finansuojamos Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis.

Beje, klaipėdiečiai pastebėjo, kad prie įvažiavimo į KU miestelį atsirado stacionarus užtvaras. Tačiau, pasak S. Gulbinsko, tai nereiškia, kad dabar universitetas aklinai užsitveria nuo žmonių.

"Kadangi prasideda statybos, žemės kasybos darbai, kol kas nenorime atverti įvažiavimo. Kadangi stovėjusi laikina statybinė tvora erzino miestiečius, pastatėme gražesnį užtvarą. Kol vyksta statybos, manome, jog tai bus racionaliausias sprendimas", - sakė prorektorius.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder