Ar dažnai būnate virtuvėje?
Mėgstu būti virtuvėje, tai yra atsipalaidavimas, buvimas kartu su šeima, laisvalaikis. Gaminu gal nuo trečios klasės, kaime tekdavo kepti ant krosnies blynus. Mama kepdavo kaimišką duoną, bandutes, kugelį.
Ar labai rūpinatės, kad ant stalo būtų sveikas maistas?
Tai dabar madinga, turime du mažus vaikus, natūralu, kad rūpinamės, jog mažiau būtų maisto stipriklių, nors jau atrodo, nebėra ką valgyti... Turime savo ūkininką, kuris atveža kaimiškos vištienos, mėsos, dešros, šoninės, kiaušinių, kurie tikrai skiriasi nuo parduotuvinių produktų.
Nesate vegetaras.
Nesu, bet gerbiu tokius žmones, pažįstu žoliaėdžių. Aišku, labai keista, bet jie labai laimingi, dalijasi gyvenimo džiaugsmu.
Koks jūsų mėgstamiausias patiekalas?
Esu didžiulis žuvies fanas, Klaipėdoje šiai mitybos sričiai skiriama daug dėmesio. Mano firminis patiekalas yra žuvienė "Trio", tai šiek tiek muzikinis pavadinimas, nes esame renginių, koncertų organizatoriai. Iš visų žuvienės receptų esu sukūręs savąjį, kurio niekur kitur neteko ragauti.
Tam reikia mažiausiai trijų rūšių žuvies, tai turėtų būti menkė, ešerys ir slaptas ingredientas - rūkytos lašišų papilvės, suteikiančios specifinio skonio. Trys bulvės, trys morkos, trys česnako skiltelės, trys žiupsneliai prieskonių ir trys litrai vandens, svogūno galva. Tai šiek tiek apverdama, iš karto dedamos ir rūkytos lašišų papilvės, ištraukiamos iš sultinio, sudedame smulkiai supjaustytą dviejų rūšių žuvį ir dar paverdame 10 minučių.
Aišku, jeigu verdame gamtoje, ant laužo, tai yra magiškas ritualas sugalvoti norą, ir jis išsipildo, pagal žvejų tradiciją į žuvienę įpilamas ir šlakelis upės ar ežero vandens, kuriame sugauta žuvis. Padažo nenaudoju, kad nesugadinčiau žuvies skonio, nepadauginkit prieskonių, bet žuvienę galima pagardinti pienu ar grietine. Tai sotu, maistinga ir skanu; gerai namuose paskrudinti baltą duoną, ant jos užtepti prieskonių, žolelių.
Rašyti komentarą