SGD terminalo reikalai - Konstituciniame Teisme

SGD terminalo reikalai - Konstituciniame Teisme

Vilniaus apygardos administracinio teismas (VAAT) kreipsis į Lietuvos Respublikos Konstitucinį Teismą (KT), prašydamas išsiaiškinti, ar Lietuvos Respublikos suskystintų gamtinių dujų terminalo įstatymo (SGDTĮ) 5 straipsnio 2 dalis neprieštarauja Konstitucijai.

Tokį sprendimą VAAT priėmė nagrinėdamas UAB "Achema" ir Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) administracinį ginčą.

"Achema" į teismą kreipėsi prašydama anuliuoti VKEKK nutarimus, kuriais nustatytos lėšos, skirtos SGD terminalo įrengimo bei eksploatavimo sąnaudoms kompensuoti ir padengti 2013 m., ir pakoreguotos gamtinių dujų perdavimo ir skirstymo kainų viršutinės ribos.

Pasak "Achemos", priimdama šiuos nutarimus VKEKK viršijo savo kompetenciją. Anot bendrovės, nustatydama projekto finansavimo apimtį, VKEKK nepagrindė savo nutarimų objektyviais duomenimis, nesielgė objektyviai ir nešališkai, pažeidė pareigą tartis dėl nutarimų priėmimo. Teigiama, kad ginčijamų nutarimų punktai yra nemotyvuoti, kadangi priimti neskaidriai.

UAB "Achema" manymu, VKEKK nutarimų dalys, dėl kurių jie ir kreipėsi į VAAT, prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai, todėl prašė teismo kreiptis į Konstitucinį Teismą.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegijai kilus abejonių dėl SGDTĮ 5 str. 2 d. konstitucingumo, nuspręsta stabdyti bylą ir kreiptis į Lietuvos Respublikos Konstitucinį Teismą.

Ši VAAT nutartis neskundžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder