Oficialus pareiškimas: arenos statybos baigėsi

Oficialus pareiškimas: arenos statybos baigėsi

Likus kiek daugiau nei mėnesiui iki Europos vyrų krepšinio čempionato, trečiadienį Švyturio arenoje jos valdytojai bei miesto valdžios atstovai oficialiai paskelbė apie statinio atidarymą. Ar ji tinkamai paruošta Senojo žemyno pirmenybėms, paaiškės rugpjūčio pradžioje.

Pasibaigus 2009-ųjų rudenį prasidėjusioms arenos statyboms duris lankytojams ji atvers ketvirtadienį, 19 val. joje rengiamas legendinės britų grupės "Smokie" koncertas. Renginio lankytojams akių jau turėtų nebadyti statybininkų įranga ir laikinieji namai - jie jau išvežami.

Tuo tarpu arenos viduje trečiadienį dar buvo montuojami lankytojų praėjimo kontrolės sistema, dirbo valytojai, pirmajam renginiui ruošėsi maitinimo įstaigos: buvo statoma įranga, vežami gėrimai bei maisto produktai.

Traukos centras

"Galų gale galime pasakyti, jog arena užbaigta. Iš viso iki kitų metų liepos surengime ne mažiau 59 renginių, tikimės sulaukti apie 200 tūkst. lankytojų. Dar šiemet arenoje išvysime tokius renginius, kurie anksčiau Klaipėdą aplenkdavo - pavyzdžiui, italų atlikėjo Toto Cutugno koncertą bei projektą "Liepsnojantis ledas". Renginių spektras - labai platus: nuo cirko iki teatro ir kt. Arenoje veiks 13 maitinimo įstaigų, veiks dvi konferencijų salės, yra 29 VIP ložės. Į objektą investavome jau pusę milijono litų - pervedėme juos į statybų fondą, o per visą valdymo laikotarpį įsipareigojome investuoti 12 mln. litų", - spaudos konferencijoje areną pristatė ją 25 metus valdysiančios UAB "Klaipėdos arena" direktorė Jolita Krickė.

Įvairių renginių metu arena talpins nuo 1,5 iki 7 tūkst. žiūrovų, į "Smokie" koncertą visi - per 5 tūkst. bilietų - jau išpirkti. Iki šiol dar neužimta apie 300 kv. metrų statinio patalpų, koncesininkas ieškos, kam jas išnuomoti.

Meras Vytautas Grubliauskas vakar pasidžiaugė, kad pagaliau ir ne tik Klaipėda, bet ir visa Vakarų Lietuva pagaliau turės pramogų ir sporto renginių centrą, kurį "įvairių renginių organizatoriai įtrauks į savo žemėlapį".

"Labai jautėsi, kad šiuo aspektu mūsų kraštas buvo tarsi vakuumas, kuris dabar bus užpildytas. Juolab, kad turime puikią infrastruktūrą bei viešbučius. Reikia tai maksimaliai išnaudoti. Manau, kad artimiausius 5 metus jokių bėdų su arena neturėsime", - sakė jis.
Areną stačiusi UAB "Vėtrūna" objektui suteikia 5 metų, o įrangai - 2 metų garantiją.

Sąmata dar neaiški

Prieš dvejus metus rangos konkursą laimėjusi bendrovė areną už beveik 55 mln. litų žadėjo pastatyti iki 2010 metų gruodžio pabaigos, tačiau šiuos terminus teko kelis kartus atidėlioti. Apie 30 proc. išaugo ir jos kaina.

"Galutinės sumos negaliu pasakyti, ne visi aktai patvirtinti, jie plaukia vienas po kito, reikia skaičiuoti. Su statybininkais pasirašėme laikinojo objekto perėmimo sutartį, kol arena nebus priduota valstybinei komisijai visą atsakomybę renginių metu prisiima statybininkai ir operatorius. Tai, kad arena nepriduota, nėra gerai, tačiau yra kaip yra", - sakė spaudos konferencijoje Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Anot jos, šis projektas - antras po Šiaurinio išvažiavimo statybų pagal dydį, kurį iki šiol įgyvendino miestas. Arenos statyboms finansuoti buvo naudojamos penkių šaltinių lėšos: Europos Sąjungos parama, Vyriausybės investicijų programos, savivaldybės ir Kūno kultūros ir sporto departamento lėšos bei iš Finansų ministerijos paimta paskola.

Arena pabrango dėl akustikos bei priešgaisrinės sistemų pagerinimo, interjero perprojektavimo. Akustika, anot valdytojų, bus išbandyta per "Smokie" koncertą".

Prie arenos esančioje aikštelėje tilps 1250 automobilių.


Priešpaskutiniai

Švyturio arena - viena iš šešių arenų, kuriose vyks "Eurobasket 2011" rungtynės, iki šiol nebaigta tik "Žalgirio arena" Kaune. Ją taip pat stato "Vėtrūna".

"Manęs daug kartų buvo klausta - kodėl mes būsim paskutiniai. Galiu pasakyti, kad mieste buvo vykdomi ir kiti projektai, atėjo laikas arenai - ir ją pastatėme. Džiaugiuosi, kad Klaipėdos vizija turėti tokį objektą pagaliau išsipildė. Pamenate tuos griuvėsius, kurie buvo netoli čia - ten prie 30 metų buvo pradėtas statyti dviejų sporto kompleksas. Kiek žinau, tai buvo nelegalios statybos, įteisintos kaip tarptautinės perkėlos sandėlių blokas ", - sakė buvęs uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius.

Tikrins, ar tinka

Rugpjūčio 2-6 dienomis arenoje vyks kelios draugiškos krepšinio rungtynės, kurias čia žais ir nacionalinės vyrų krepšinio rinktinė. Šių susitikimų metu bus patikrinta, kaip arena paruošta artėjančiam Europos vyrų krepšinio čempionatui.

Klaipėdos arenoje rugpjūčio 31-rugsėjo 6 dienomis Europos čempionato D grupės varžybas žais Rusijos, Slovėnijos, Gruzijos, Bulgarijos, Ukrainos ir Belgijos rinktinės.
Lietuvos nacionalinę komandą čia bus galima pamatyti rugpjūčio 4 ir 6 dienomis - mūsiškiai žais draugiškas rungtynes su Slovėnijos ir Čekijos komandomis.

Tarp šio vakaro koncerto žiūrovų bus ir "Eurobasket 2011" organizacinio komiteto vykdantysis direktorius Mindaugas Špokas.

"Renginyje dalyvausiu ir kaip žiūrovas, ir kaip komiteto vadovas. Nuo ateinančio pirmadienio Klaipėdoje dirbsime su Klaipėdos vietos organizacinio klubo nariais, ruošiamės draugiškų varžybų turnyrui. Jo metu atkreipsime dėmesį, kaip veikia įranga ir visa kita, tada ir spręsime, ar čempionatui arena paruošta. Turnyro metu arenoje lankysis ir "FIBA Europe" atstovai", - sakė M. Špokas.

Iki čempionato pradžios liko 34 dienos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder