Spalio 1-ąją - dviguba šventė

Spalio 1-ąją - dviguba šventė

Spalio 1-oji UNESCO yra paskelbta Tarptautine muzikos diena. Jos metu pirmą kartą Klaipėdos mieste vyks Baltarusiškos dainos šventė.

"Tokia šventė prieš metus vyko Vilniuje, šiemet jos organizatoriai pasirinko uostamiestį. Mūsų bendruomenė gyvuoja jau 10 metų ir norėtume šį jubiliejų paminėti Klaipėdoje", - sakė vakar pas Klaipėdos merą apsilankiusi uostamiesčio baltarusių bendruomenės "Krynica" pirmininkė Jelena Mirončik.

"Krynica" šiuo metu vienija apie 150 aktyvių narių.

Anot Baltarusijos ambasados Lietuvoje kultūros patarėjos Irinos Zubko, šios šventės metu pasirodys profesionalūs kolektyvai iš Baltarusijos filharmonijos, jau 5 metus gyvuojantis baltarusių dainos ansamblis "Kupalinka", kuris aktyviai dalyvauja respublikiniuose ir tarptautiniuose projektuose, taip pat įvairūs solistai, vyrų choras ir kiti ansambliai.

"Koncertas turėtų tęstis apie tris valandas, nes pasirodyti turėtų beveik 250 atlikėjų", - sakė Baltarusijos ambasados Lietuvoje patarėjas Valerijus Baranovskis.

"Spalio pirmoji - Tarptautinė muzikos diena, o kartu su jūsų koncertu tai bus dviguba šventė", - sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Jis pažadėjo padėti organizatoriams išspręsti visus svarbius klausimus ir problemas.

"Šventės idėja - labai gera ir perspektyvi, tikiuosi ji vyks ne kas dešimt, o bent jau kas penkerius metus", - vylėsi V. Grubliauskas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder