Vėl bandys parduoti valstybinę žemę

Vėl bandys parduoti valstybinę žemę

Gruodžio pradžioje aukcione bus parduodami 8 uostamiestyje esantys valstybinės žemės sklypai, kurie nesulaukė pirkėjų rugsėjį skelbtame aukcione.

Rugsėjo pabaigoje tokius aukcionus organizuojančio Valstybės žemės fondo darbuotojai stebėjosi, kad tuomet susidomėjimas sklypais buvo labai mažas, ir tikėjosi, kad vėliau atsiras daugiau norinčiųjų įsigyti žemės.

Gruodžio 3 d. aukcione bus parduoti 7 sklypai Užlaukio gatvėje ir vienas Dienovidžio gatvėje (sodai šalia Liepų gatvės, už Klaipėdos valstybinės kolegijos). Pirkėjams siūloma įsigyti nedidelius sklypus su pakankama infrastruktūra individualių namų statybai.

Rugsėjo pabaigoje vykusiame aukcione buvo parduodama 11 sklypų. Tuomet aukcione dalyvavo tik vienas pirkėjas, kuris už šiek tiek didesnę nei pradinė kainą įsigijo 0,12 ha ploto sklypus Užlaukio g. 18 ir 26. Jų pirminė kaina siekė 110 093 ir 114 929 litus.

Pasak Nacionalinės žemės tarnybos specialisto Svajūno Mačiulskio, gruodžio 3 d. vyksiančiame aukcione pirminės sklypų kainos išliks tokios pat kaip ir rugsėjį vykusiame aukcione.

Tiesa, šiame aukcione nebebus parduodamas Šiaurės g. 13 esantis 1,2 ha ploto sklypas, skirtas daugiaukščių namų statybai. Rugsėjį vykusiame aukcione šio sklypo pradinė vertė buvo 2 milijonai. Šio sklypo aukcione šiuo metu negalima parduoti, nes, pasak S. Mačiulskio, yra pasibaigęs vertinimo terminas.

Visa informacija apie parduodamus sklypus skelbiama Klaipėdos savivaldybės interneto svetainėje. Sklypų kainos - nuo 96 tūkst. už 10 arų sklypą iki 151 tūkst. litų už 16,6 aro.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder