Arenoje sukruto statybininkai

Arenoje sukruto statybininkai

Paaiškėjus, kad Klaipėdos universalioji arena nebus baigta iki balandžio 1 dienos, kaip buvo numatyta pirmą kartą pratęsiant statybų terminus, statybvietėje pradėjo dirbti daugiau statybininkų ir administracijos darbuotojų - per 370.

Galbūt statybininkai sukruto po šią savaitę sušaukto Lietuvos krepšinio federacijos ir uostamiesčio politikų vizito, o gal baiminamasi, kad arenos gali nebūti spėta pastatyti ir iki birželio vidurio, kaip tai šią savaitę pažadėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius.

Šiomis dienomis arenoje montuojami liftai, prasideda programavimo darbai.

Teigiama, kad intensyviai vykdomi apdailos darbai (baigiami glaistymo darbai, klijuojamos sienų ir grindų plytelės), dauguma arenos paviršinių sluoksnių paruošta dažymui, pradėti baigiamieji dažymo darbai.

"Turbūt kiekvienas, daręs remontą ar įrenginėjęs būstą, plytelių klojimą ir dažų kvapus sieja su baigiamaisiais būsto įrengimo darbais", - pabrėžė areną statančios statybų bendrovės "Vėtrūna" atstovas Džeraldas Kauneckas.

Taip pat montuojami pastoliai virš tribūnų ir ledo arenos, kad būtų galima vykdyti akustinių apdailos plokščių ir šviestuvų kabinimo darbus.

"Projekto metu buvo atlikti akustiniai skaičiavimai, pasiūlyti optimalūs sprendimai, gerinantys pastato akustiką - akcentuota, kokie arenos paviršiniai sluoksniai turi būti uždengti specialiomis medžiagomis, kad būtų pagerintos akustinės pastato savybės. Norima areną pritaikyti įvairiems renginiams, ne tik sporto varžyboms, bet ir įvairiausios muzikos koncertams", - sakė "Vėtrūnos" atstovas.

Ledo arenoje jau baigti ledo arenos betonavimo paruošiamieji darbai, išvedžiotas ledo šaldymo vamzdynas, pradedami vamzdyno bandymai. Pradėtos betonuoti grindys. Taip pat įrenginėjama sprinklerinė gaisro gesinimo sistema.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder