Klaipėdos arenoje užsitęsė stogo darbai

Klaipėdos arenoje užsitęsė stogo darbai

Klaipėdos mieste tarp pajūrio aktualijomis bei sportu besidominčių žmonių nuolat kyla diskusijų, ar Klaipėdos universaliąją areną bus spėta tinkamai paruošti 2011 metų Europos krepšinio čempionatui, ar ne.

VE.lt tęsia rašinių ciklą, kuriame apžvelgia per savaitę arenoje atliktus darbus, artimiausius planus ir dirbančių darbuotojų skaičių.

Panoraminės Klaipėdos arenos nuotraukos nuo statybų pradžios

Priminsime, kad areną statanti statybų bendrovė "Vėtrūną" pagal sutartį visus darbus turi užbaigti iki šių metų balandžio 1 dienos.

Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio ("FIBA Europe") generalinis sekretorius Naras Zanolinas po apsilankymų miestuose, kuriuose šiemet vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas, antradienį sakė, kad nerimauti verčia tik Klaipėdos arenos statyba.

"Nesakau, kad esu nusivylęs, tačiau nerimauju, nes Klaipėdos arenos statybos darbai atsilieka nuo numatyto grafiko, - antradienį spaudos konferencijoje Vilniuje teigė N. Zanolinas. - Apie tai kalbėjomės su Klaipėdos meru. Jis užtikrino mane, kad artimiausiu metu darbai sparčiai pajudės į priekį".

N. Zanolinas kovo 31 dieną ketina dar kartą atvykti į Klaipėdą ir įvertinti nuveiktus darbus.

"Esu optimistas. Nemanau, kad dėl Klaipėdos arenos bus problemų. Mes tik norime, kad arenos būtų parengtos varžyboms iki čempionato likus ne mažiau kaip keturiems mėnesiams", - teigė N. Zanolinas.

Pasak Klaipėdos arenos statybų bendrovės "Vėtrūna" atstovo Džeraldo Kaunecko, šią savaitę bus baigtas apatinis stogo sluoksnis.

"Permainingi orai turi įtakos statybų eigai - lėtina viršutinio stogo sluoksnio įrengimo darbus", - sakė "Vėtrūnos" atstovas.

Aliuminio fasado įrengta apie 98 proc., kitas fasadas uždengtas taip pat 98 proc. Šiuo metu vykdoma viršutinė fasado apdaila.

Vyksta vidinės apdailos darbai - gipso kartono pertvarų montavimas, sienų glaistymas.
"Šiuo metu arenos statybvietėje dirba apie 250 žmonių, kai bus atgabentos apdailos medžiagos, kurios renkamos pagal architekto rengiamą interjero projektą - darbuotojų dar padaugės ir darbai eis dar sparčiau", - kalbėjo arenos statybininkai.

Aplinka

Gerbūvio darbų atlikta apie 90 proc., kai tik leis gamtos sąlygos, bus baigti aplinkos tvarkymo darbai: klinkerio trinkelių įrengimas. Atsižvelgiant į orus bei specialistų patarimus bus sodinami medžiai, vyks vejos želdinimo darbai.

Įdomūs faktai

Arenoje ir aplimk ją yra išvedžiota apie 35 km elektros kabelių.
Nutiesta 19 kilometrų inžinerinių tinklų - vamzdyų, vandentiekio, priešgaisrinio vandentiekio, buitinių ir lietaus nuotekų.

Arenoje sumontuota 9013 kub. m gelžbetonio konstrukcijų (pamatai, sienos, kolonos, ugniasienė, laiptai, perdangos ir kt.).

Panaudota 510 tonų metalo konstrukcijų - santvarų, vidaus, išorės aptarnavimo tiltelių ir kt.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder