Jūros šventės dalyviai naudojasi galimybe pasiskiepyti

(3)

Penktadienį, pirmąją Jūros šventės dieną, galimybe pasiskiepyti mobiliuose vakcinavimo punktuose per keturias valandas pasinaudojo daugiau nei 300 žmonių. Nemažai šventės dalyvių nusprendė skiepytis ir šeštadienį.

Atgimimo aikštėje įsikūrusiame mobiliame vakcinavimo punkte norinčiųjų skiepytis šeštadienį buvo tiek, kad specialistės vos spėjo suktis. Nuo 12 val. pradėjusi dirbti vakcinavimo komanda džiaugėsi, kad žmonės kantriai laukė netrumpoje eilėje. Eilės nebeliko apie 14 valandą, tačiau būreliais žmonės skiepytis eina nuolat.

Viena moteris, pasiskiepijusi pati, po kurio laiko atvedė ir savo kolegę - patogu, kai skiepijama pačioje šventėje.

Per kiek daugiau nei dvi valandas Atgimimo aikštėje pasiskiepijo apie 160 žmonių. Dauguma rinkosi vienos dozės “Janssen” vakciną. Norintiesiems “Pfizer” ir “AstraZeneca” gamintojų vakcinų reikėjo luktelėti, kad būtų pakankamas skaičius norinčiųjų skiepytis - 6 žmonės, nes buteliuke yra toks vakcinos dozių skaičius. 

“Daugiausia girdime, kad skiepijasi planuojantys kur nors keliauti ir tie, kuriems reikia dėl darbo, nes jie nebenori testuotis. Visi žmonės nusiteikę geranoriškai. Ateina jaunesni ir vidutinio amžiaus žmonės”, - “Vakarų ekspresui” sakė Atgimimo aikštėje procesą prižiūrėjusi Klaipėdos miesto poliklinikos vakcinacijos koordinatorė Jadvyga Kateivienė.

Mobiliosios Klaipėdos vakcinavimo komandos dirba Atgimimo aikštėje bei prie posūkio į automobilių stovėjimo aikštelę šalia Kruizinių laivų terminalo, prie skulptūros „Keturi vėjai“. Vakcinavimo vietos paženklintos ir informaciniais stendais.

Sekmadienį vakcinavimo komandos dirbs nuo 10 val. iki 14 val. arba tol, kol baigsis vakcinos.

Norint pasiskiepyti užtenka turėti asmens dokumentą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder