Gabrielius Landsbergis: esame tikrinami, ar Seimo nariai gali būti apginti nuo grasinimų

(3)

Esame tikrinami, ar Seimo nariai gali būti apginti nuo grasinimų, teigia valdančiųjų lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, antradienį prie parlamento kilus riaušėms.

„Ar galima susirinkti be leidimo ar nepaisant atstumų nuo valstybės įstaigos? Ar galima užblokuoti Seimo narius Seime, reikalaujant, kad išeitų tie keli, kurie nepatinka labiausiai, ir patirtų, ką reiškia minios pyktis? Šiandien patikrinta, ar laikomės taisyklių ir ar jos galioja visiems. Patikriname, ar išrinkti Seimo nariai gali dirbti savo darbą ir būti apginti nuo grasinimų ir persekiojimų“, – feisbuke rašo jis.

G. Landsbergio teigimu, Lietuva taip pat tikrinama, ar gali apsaugoti savo valstybės sieną bei vykdyti nepriklausomą užsienio politiką.

„Manau, kad mes ne tik kuriame valstybę, bet ir užtvirtiname tai, ką iškovojome. Seimo 1990 metais nesustabdė „Jedinstvo“, nesustabdys ir šiandien agresyvi minia. Kad įstatymai galioja visiems, primins policija, turėdama visus įstatymų numatytus instrumentus“, – teigia ministras.

Keli tūkstančiai žmonių antradienį buvo susirinkę prie Seimo išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio kiemo. Prieš protestuotojus panaudotos specialiosios priemonės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder