Moksleiviams už kūno kultūros pamokas mokėti nereikės

(2)

Elementarus formalumas, tačiau jo neatlikus net keturiuose prie progimnazijų esančiuose atnaujintuose miestui priklausančiuose stadionuose jų auklėtiniai per kūno kultūros pamokas galėtų sportuoti tik sumokėjus už šių sporto aikštynų nuomą. Šis kazusas turėtų būti panaikintas jau artimiausiame miesto Tarybos posėdyje.

Vakar Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariams pristatytas šių metų liepos 22 d. Taryboje priimto sprendimo „Dėl Klaipėdos miesto biudžetinių sporto įstaigų sporto bazių paslaugų teikimo ir naudojimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimas. Nors tai daugiau teisinis formalumas, jį privalu atlikti kuo skubiau, norint išvengti galimų neigiamų pasekmių.

Šio mėnesio pabaigoje į Tarybos posėdį susirinksiančių uostamiesčio valdžioje esančių politikų bus paprašyta keturioms miesto progimnazijoms suteikti teisę neatlygintinai naudotis šalia jų esančiais stadionais ir sporto aikštynais, įgyvendinant bendruosius ugdymo planus. Kalba eina apie skirtingose miesto dalyse esančias Prano Mašioto, „Pajūrio“, „Verdenės“ ir „Versmės“ progimnazijas.

Šiuos stadionus ir sporto aikštynus patikėjimo teise valdo Savivaldybės BĮ Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centras. Šių metų liepos mėnesio pabaigoje Taryba savo sprendimu nustatė centro sporto aikštynų teikiamų atlygintinų paslaugų kainas.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjos Rasos Rumšienės, teisinis reglamentavimas yra toks, kad jei politikai nenubalsuotų už savo sprendimo pakeitimą, minėtoms gimnazijoms tektų sumokėti už prie jų esančių sporto aikštynų naudojimą per kūno kultūros pamokas.

"Kalbant apie šią situaciją, reiktų žvilgtelėti ir į priešistorę. Pirmiausia buvo sudarytas visų miesto sporto aikštynų ir stadionų, kuriems būtinas didesnis ar mažesnis atnaujinimas, sąrašas. Išskirti keturi, esantys prie minėtų progimnazijų. Kadangi jie skirti ir intensyviai sportinei veiklai, į juos daugiau ir investuota. Skyrus nemažai lėšų stadionai rekonstruoti, jose paklota specialiai futbolui skirta danga, po pamokų čia vyksta treniruotės.

Baigus darbus, sporto aikštynai ir stadionai išimti iš švietimo įstaigų turto balanso ir perduoti Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centrui. O šis už savo teikiamas paslaugas yra nustatęs Tarybos patvirtintus įkainius.

Žvelgiant grynai iš teisinės pusės gaunasi tokia situacija, jog mokyklos turėtų susimokėti už šalia jų esančių aikštynų naudojimą, kaip ir visi kiti norintys jose sportuoti. Kad neliktų jokių neaiškumų ir reikia Tarybos sprendimo pakeitimo. Nors, reikia pažymėti, jog rudenį į pamokas grįžę progimnazijų moksleiviai ir dabar stadionuose bei aikštynuose per kūno kultūros pamokas sportuoja nemokamai„, - “Vakarų ekspresui" sakė R. Rumšienė.

Kad tai tik paprastas formalumas, patvirtina ir tai, jog šio sprendimo projektas jokių papildomų lėšų nepareikalaus. Tačiau jį būtina atlikti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder