Lenkija išplatino vaizdus, kaip migrantų minia šturmavo jų pasienį: sužeisti keli pareigūnai

(4)

Lenkijos pasienio apsaugos tarnyba pranešė, kad savaitgalį didelė grupė nelegalių migrantų bandė jėga patekti į šalies teritoriją iš Baltarusijos ir pateikė vaizdo įrašą.

„Agresyvi 60–70 žmonių grupė apmėtė akmenimis ir pagaliais sieną saugančius pareigūnus.

Du kariai buvo hospitalizuoti. Abiem bandymams jėga prasibrauti į Lenkiją buvo užkirstas kelias“, – sakoma Lenkijos pasienio apsaugos pareiškime tviteryje.

Išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip migrantai bando pralaužti koncertinos užtvarą:

Praėjusią savaitę Lenkija prie sienos su Baltarusija dislokavo 6 tūkst. karių migrantų srautui sustabdyti. Nuo vasaros tūkstančiai migrantų, daugiausia iš Vidurinių Rytų, kirto ar bandė kirsti Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos sienas iš Baltarusijos.

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Lenkų pasieniečiai kasdien praneša apie šimtus bandymų neteisėtai kirsti valstybės sieną ir kaltina baltarusių pasieniečius, kad šie padeda migrantams patekti į Lenkijos teritoriją.

Vyriausybė dėl migrantų antplūdžio paskelbė pasienyje ekstremaliąją padėtį. Pagal jos sąlygas pasienio rajone draudžiama būti ten negyvenantiems žmonėms, įskaitant žurnalistus ir humanitarinės pagalbos darbuotojus.

Archyvų nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder