Palangos meras nustebino ne vieną: damoms pasisiūlė pakeisti ratą

(6)

Bėdoje atsidūrusiems žmonėms neatsisakantis padėti Palangos meras Šarūnas Vaitkus nustebino net ir žinančius apie šią jo būdo savybę. Šį kartą kurorto vadovas vieno prekybos centro automobilių aikštelėje pasišovė pakeisti nepažįstamos moters automobilio ratą.

Kaip „lrytui“ papasakojo palangiškė Gražina Bartkevičienė-Schuchmann, sekmadienį po pietų su drauge ji automobiliu atvyko į prekybos centrą. Susiruošus išvažiuoti, moterys pamatė, kad priekinio automobilio rato padanga yra prakiurusi.

„Tokia nelaimė man atsitiko pirmą kartą, todėl nebeišmaniau, ką daryti“, – pasakojo palangiškė.

Apsižvalgiusi ji pamatė netoli stoviniuojantį inteligentiškai atrodantį vyrą ir paklausė jo patarimo. Moters nuostabai, pamatęs subliuškusią padangą jis pats pasisiūlė pakeisti ratą. Negana to, draugė atpažino, kad tas vyriškis yra miesto meras.

„Aš kurį laiką gyvenau Vokietijoje ir Palangos mero iš karto nepažinau, kitaip vargu ar būčiau išdrįsusi jį varginti su savo bėda. Tačiau nepaisydamas to, kad vilkėjo išeiginiais rūbais, jis priklaupęs ant kelio daugiau nei 10 minučių darbavosi veržliarakčiu.

O juk galėjo nesivarginti ir geriausiu atveju pasakyti kokio nors serviso telefoną“, – savo susižavėjimo mero poelgiu neslėpė G.Bartkevičienė-Schuchmann.

Prisiminęs šį atsitikimą Palangos meras Š.Vaitkus tik šyptelėjo: „Jei gali, negi sunku žmonėms padėti“.

Miesto vadovas papasakojo kartu su žmona ir dukra atvažiavęs į prekybos centrą, tačiau jų pasiliko laukti automobilių aikštelėje, nes namuose buvo palikęs krauti savo telefoną su galimybių pasu ir negalėjo patekti į parduotuvę.

„Kad tuščiai laiko negaišti nuėjau apžiūrėti šalia plento esančio dviračių tako dangos – kai pro šalį važiuoji mašina jos būklės net nepastebi.

Staiga priėjo moteris ir pasiteiravo, ką jai galėčiau patarti, nes prakiuro jos automobilio padanga. Iš pradžių maniau, kad ją nuleido nedaug ir patariau nuvažiuoti iki netoli esančios degalinės, kur padangą galima prisipūsti.

Tačiau priėjęs pamačiau, kad padanga visiškai tuščia. Gerai, sakau, duokite pakeisiu“, – pasakojo Š.Vaitkus.

Iš dėkingumo žado netekusios moterys atpažinusios merą dar labiau sutriko. Kol meras darbavosi, jos nerado sau vietos: talkininkui įbruko mašinoje aptikas kažkokias pirštines, o pakeistą subliuškusį ratą įdėjus į mašinos bagažinę, puolė dar valyti kiek išsitepusias mero kelnes.

Nors užrūdiję rato varžtai pasidavė sunkiai, Š.Vaitkus ratui pakeisti užtruko apie 15 minučių. Per tą trumpą laiką neįprastas vaizdas spėjo pritraukti grupelę smalsuolių, tačiau iš jų taip ir neatsirado nė vieno, kuris būtų pasisiūlęs merui padėti.

Beveik 30 metų automobilį vairuojantis Š.Vaitkus sakė, kad kelyje savo mašinos ratą jam yra tekę keisti porą kartų, tačiau dar dažniau jis ratus keisdavo tokią nelaimę patyrus kitiems.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder