Vidas Rachlevičius

Vidas Rachlevičius apie JT suorganizuotą pasaulinę aukščiausio lygio klimato "atšilistų" klounadą

(1)

Perfrazuojant gerai žinomą posakį, solidūs dėdės ir tetos rimtais veidais aiškina, kad dangus griūva, o Dievas juokiasi. Praėjusią savaitę rašiau apie Glazge pasibaigusią COP26 – JT suorganizuotą pasaulinę aukščiausio lygio klimato atšilistų klounadą, pasižymėjusią didžiule veidmainyste ir krokodilo ašarų srautais, ir kas vyko po to.

Archyvų nuotr.

Žinių, kurios verčia tuos veikėjus raudonuoti, srautas nesibaigia.

Britanijoje stipriai atšalus, iš akiračio dingo „Extinction Rebellion“ ir „Insulate Britain“ ekofašistai, kurie blokavo kelius, klijavo save prie asfalto ir kėlė rimtą transporto chaosą.

Dabar tuos ponus ir ponias Arktinis šaltis ir vėjas tiesiog nupūtė, nes tokiu oru ant asfalto nepasivoliosi...

Tuo tarpu artimiausioms savaitėms kai kuriose JK vietovėse prognozuojamas šaltis iki -11, įvairiose Anglijos vietovėse 4-6 cm sniego sluoksnis, o Šiaurės Vakarų Škotijoje iki 16 cm sniego.

Dešimtys tūkstančių žmonių jau ketvirtą naktį iš eilės liko be elektros, uždaryta daug mokyklų, o Didžiojoje Britanijoje užfiksuota šalčiausia sezono naktis.

O dabar įdomiausia dalis. Ilgą laiką įvairiausi mokslininkai bei jų chorai, atšilistų aktyvistai, o tarp jų ir garsusis apokalipsės pranašas bei ne kartą dėl melagysčių viešai demaskuotas seras Davidas Attenborough platina įvairius melus apie klimato kaitą, suprantama, žmogaus sukeltą.

Vienas iš propagandos taikinių – Didysis barjerinis rifas (DBR). Sparčiai nyksta ir negrįžtamai prarandamas toks grožis ir gamtos tebuklas!

Archyvų nuotr.

Suprantama, publikai tai daro įspūdį.

Gedulo varpais skambino ir Pasaulio gamtos fondas (WWF): „Yra išlikę nedaug koralų, jiems sunku daugintis, o ištisos rifų ekosistemos, nuo kurių priklauso žmonės ir laukinė gamta, degraduoja“.

Dar 2018 m. FB esu brūkštelėjęs, kaip buvo bandoma užčiaupti profesorių Peterį Riddą iš Australijos Jameso Cooko universiteto, kuris bandė sakyti tiesą apie „mirštantį“ DBR.

Dėl to profesorius buvo padavęs savo universitetą į teismą. P. Riddas, 30 metų tiriantis DBR, turi daugybę rimtų mokslinių įrodymų, kad padėtis yra visai kitokia, nei dažnai girdimi teiginiai.

Tie kai kurių rifo zonų apmirimai, anot profesoriaus, yra tik natūralūs ir cikliški jo atsinaujinimo pavyzdžiai.

Profesoriaus nuomone, šnekos apie DBR žūtį yra tik gąsdinimas.

Jis taip pat labai kritiškai įvertino ir tariamai garbingas institucijas, kurios propaguoja šį mitą, tarp jų – ir Australijos jūrų mokslo institutą bei Koralinių rifų studijų kompetencijos centrą. Ir štai vakar žvelgiu į britų spaudą – ne kažkokią ten pogrindinę, o visiškai meinstryminę ir netikiu savo akimis.

Milijardai ir trilijonai dar neįsisavinti, „Žalioji revoliucija“ dar neįvykusi, o jau geros žinios?

Ten rašoma, kad nepaisant klimato kaitos grėsmės – kaip gi be to - didysis barjerinis rifas rodo „netikėtus“, bet teigiamus „atgimimo“ ženklus. Mokslininkai tai pavadino „padrąsinančiu momentu“.

Jūrų biologas Garethas Phillipsas, tapęs kvapą gniaužiančio reiškinio liudininku, sakė: „Niekas nepadaro žmonių laimingesniais už naują gyvybę, o koralų nerštas yra didžiausias to įrodymas".

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder