Dar vienas karo frontas konservatorių partijoje: Palangos meras organizuoja mitingą prieš A. Bilotaitę

(11)

Šeštadienio rytą Palangos meras Šarūnas Vaitkus nesiilsi – jis feisbuke paskelbė įrašą ir pakvietė palangiškius į protesto akciją prieš vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės sprendimą privatizuoti poilsio ir reabilitacijos centrą „Pušynas“ bei į privačias rankas atiduoti Palangos miesto baseiną.

Vidaus reikalų ministerijos sprendimas atsisakyti „Pušyno“ sanatorijos nejuokais įsiutino taip pat konservatorių Š. Vaitkų. Jis gruodžio 16 d. 12 valandą kurorto gyventojus kviečia į savivaldybės palaikymo akciją prie Palangos miesto baseino.

„Turėkite asmens dokumentus, kadangi palaikymo akcijos metu bus pradedami rinkti gyventojų parašai – kreipsimės į Lietuvos Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą ir Lietuvos Respublikos Ministrę Pirmininkę Ingridą Šimonytę bei prašysime: išsaugoti sanatorinį gydymą kurorte, užkertant kelią vidaus reikalų ministrės planams privatizuoti poilsio ir reabilitacijos centrą „Pušynas“; išsaugoti Palangos miesto baseiną kurorto gyventojų rankose, neperduoti jo privačiam verslui ir taip užkirsti kelią baseine teikiamų viešųjų paslaugų naikinimui; palaikant Palangos miesto savivaldybės iniciatyvą ir Palangos miesto gyventojų prašymą, išsaugoti beveik pusantro šimto darbo vietų gyventojams, dirbantiems poilsio ir reabilitacijos centre „Pušynas“ bei Palangos miesto baseine“,– rašoma mero platinamame kvietime į protesto akciją.

Vidaus reikalų ministerijos sprendimas grindžiamas tuo, kad sanatoriniu gydymu neturėtų užsiimti ministerija, be to, pareigūnams skirta poilsiavietė dvelkė sovietinėmis privilegijomis ir galima rasti efektyvesnių būdų suteikti gydymą nukentėjusiems policininkams.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių partijos atstovo Palangos mero A. Vaitkaus retorika galėtų sužavėti prisiekusius socialistus – pakilęs į kovą prieš A. Bilotaitę jis verslą vaizduoja kaip blogį.

„Tačiau rentabilus, miesto dotacijų nereikalaujantis ir Palangos vaikams suteikiantis galimybę čia nemokamai mokytis plaukti ar treniruotis, visiems palangiškiams labai svarbus mūsų baseinas Konkurencijos tarybos sprendimu netrukus gali būti perduotas šeimininkauti verslui.

Pasisakykime už tai, kad naujas, modernus, už valstybės ir Savivaldybės, taigi – ir visų palangiškių lėšas pastatytas objektas išliktų miesto ir miestiečių rankose. Būdami kartu mes esame stiprūs.

Parodykime, kad esame neabejingi Palangos kurorto bei miesto gyventojų gerovei. Išlaikykime tai, ką daug metų kūrėme mes visi – kiekvienas kurorto gyventojas ir Lietuvos pilietis“,– karingu įrašu pasidalijo A. Vaitkus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder