Naujos mokyklos Klaipėda sulauks 2023-iaisiais?

(2)

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariams pristatyta informacija apie naujos bendrojo ugdymo mokyklos Senvagės g. statybas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Gintaras Dovidaitis politikams priminė, kad rangos darbų sutartis su UAB "Versina" buvo pasirašyta 2019 m. birželį. Sutarties vertė buvo 10 mln. 922 993 Eur, įvykdyti darbus buvo įsipareigota per 16 mėnesių.

Tačiau vos po kelių mėnesių, 2019 m. rugsėjį, sutarties vykdymas buvo sustabdytas, nes iš sklypų, kuriuos suplanuota statyti mokyklą, nebuvo iškelti šilumos tiekimo inžineriniai tinklai, nebuvo įrengti elektros tinklai.

Sutartis buvo atnaujinta 2020 m. gegužę.

Nuo sutarties pasirašymo iki dabar tarp rangovų ir Savivaldybės buvo pasirašyti net 25 papildomi susitarimai prie pagrindinės sutarties. Manoma, kad tai - ne galutinis skaičius, nes vis atsiranda naujų techninio projekto pakeitimų, korekcijų.

Dėl visų šių trikdžių sutarties kaina jau išaugo iki 14 mln. 481 134 Eur.

Dėl visų papildomų susitarimų išsitęsė projekto sutarties terminas - darbai turėtų būti baigti šių metų rugpjūtį.

Tačiau, pasak G. Dovidaičio, kadangi vis atliekami projekto pakeitimai ir reikės dar ne vieno papildomo susitarimo, realus mokyklos pabaigtuvių terminas - 2023 metų pavasaris.

Šiuo metu įvykdyta apie 40 proc. visų numatytų darbų, panaudota 5,6 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder