8 kambariniai augalai, pritraukiantys į namus teigiamą energiją

(7)

Tikima, kad šie kambariniai augalai sukuria teigiamą energiją namuose, o kai kurie net padeda prisivilioti sėkmę ir laimę, taigi, kodėl neįsitikinus šių augalų teikiamais privalumais?

Jei svarstote, kokius kambarinius augalus vertėtų „apgyvendinti“ savo namuose, siūlome rinktis juos iš žemiau.

Pinigų medis

Nuo seno tikima, kad šis kambarinis augalas padeda į namus privilioti sėkmę ir turtus.

Pagal fengšui, šis kambarinis augalas padeda sukurti teigiamą energiją, kuri padeda išsivaduoti nuo blogų minčių ir slegiančios įtampos.

Pinigų medis efektyviai valo patalpų orą ir padidina deguonies srautą: tikėtina, kad būtent tame ir slypi magiškosios šio augalo galios.

Pinigų medį galite rinktis net ir tada, jei visai neturite laiko rūpintis kambariniais augalais.

Šis augalas yra visai nereiklus, todėl tikrai neverta nuogąstauti, kad greitai šį augalą pražudysite.

Organizatorių nuotr.

Šalavijas

Organizatorių nuotr.

Šis augalas efektyviai valo orą ir padeda kovoti su neigiamos energijos srautu. Maža to, šalavijas skleidžia malonų aromatą, todėl namuose auginamas šalavijas gali atstoti aromaterapiją.

Šio augalo lapai gali būti naudojami įvairiems liaudies medicinos receptams: nuo seno yra žinoma, kad šalavijas pasižymi stipriomis antibakterinėmis ir antiseptinėmis savybėmis.

Šalavijo priežiūra yra labai nesudėtinga, tačiau jo nereikėtų laikyti pernelyg sausoje patalpoje.

Bazilikas

 

Šis prieskoninis augalas ne tik padeda išvalyti namų orą, bet taip pat gali sukurti teigiamos energijos srautą.

Bazilikas yra vienas iš nedaugelio augalų, kuris gamina deguonį net 20 valandų per parą.

Taip pat šis augalas gali sugerti įvairias kenksmingas dujas, tokias kaip anglies dioksidas ar anglies monoksidas.

Svarbu paminėti ir tai, kad bazilikas pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis, todėl iš šio augalo lapų pagamintos natūralios priemonės gali padėti įveikti peršalimą.

Organizatorių nuotr.

Orchidėja

Organizatorių nuotr.

Orchidėja – viena gražiausių kambarinių gėlių, kuri džiugina ne vien tik savo išvaizda, bet taip pat ir efektyviu oro valymu.

Teigiama, kad namuose auginama orchidėja gali ne tik pagerinti aplinkos energiją, bet taip pat ir namų gyventojų gyvenimą (ir fiziškai, ir dvasiškai).

Orchidėjos yra itin puošnios, o jų priežiūra yra labai paprasta – tereikia kartas nuo karto patikrinti, ar šio augalo dar nereikia palaistyti. Senovės Graikijoje šios gėlės buvo siejamos su vaisingumu ir vyriškumu, todėl orchidėjos dažnai buvo dovanojamos jaunavedžiams.

Lelija

 

Lelija – tai gražus žydintis augalas, kuris gali sukurti teigiamos energijos srautą ir užtikrinti dvasinį klestėjimą. Lelija efektyviai valo orą ir gali neutralizuoti kenksmingas daleles.

Nors gali atrodyti, kad rūpintis lelijomis yra labai sudėtinga, tačiau tai anaiptol nėra tiesa.

Šie kambariniai augalai geriausiai jaučiasi pavėsyje ar net tamsioje aplinkoje.

Vazonėlį su lelija galite pastatyti miegamajame – šis kambarinis augalas padės kovoti su nemiga ir užtikrins ramų miegą.

Organizatorių nuotr.

Rozmarinas

Organizatorių nuotr.

Rozmarinas yra vienas naudingiausių prieskoninių augalų, kuris gali užtikrinti puikią psichinę ir fizinę savijautą.

Šis augalas efektyviai valo orą nuo kenksmingų medžiagų, o jo aromatas gali pakelti nuotaiką, sumažinti nuovargį ar net padėti kovoti su nerimu.

Džiovintus rozmarinų lapelius galite sudėti į drobinius maišelius ir išdėlioti skirtingose namų vietose: šio augalo aromatas gali tiesiog akimirksniu pagerinti bendrą savijautą.

Jei kankina galvos skausmas, rozmarinų lapų arbata gali padėti pasijusti geriau: tiesiog porą šio augalo lapų užplikykite vandeniu.

Rozmarinas tikrai nėra reiklus augalas – tereikia pasirūpinti, kad jis gautų pakankamai saulės šviesos.

Perlaistymas šiam kambariniam augalui gali būti pražūtingas, tačiau rozmarinas tikrai nesupyks, jei kartais pamiršite jį palaistyti.

Jazminas

 

Jazminas iš kitų augalų išsiskiria ypatingu aromatu. Nuo seno yra manoma, kad jazminas – tai porų augalas, kuris gali pakurstyti aistrą ir sužadinti šiltus jausmus.

Šis kambarinis augalas puikiai tinka tuomet, jei norite pagerinti santykius su antrąja puse: malonus jazmino kvapas padės sukurti teigiamą ernergiją ir užtikrins santarvę.

Taip pat tikima, kad šis augalas padeda atsikratyti blogos energijos, didina pasitikėjimą savo jėgomis bei suteikia optimizmo.

Jazminą geriausia laikyti pietinėje namų pusėje šalia lango arba toje namų vietoje, kurioje su savo antrąja puse praleidžiate daugiausiai laiko.

Jazminą galima auginti ne tik namuose, bet taip pat ir sode: jei jazminą auginsite lauke, jam geriausia parinkti vietą šiaurinėje arba rytinėje pusėje.

Organizatorių nuotr.

Alijošius

Organizatorių nuotr.

Alijošius padeda atsikratyti blogų emocijų, efektyviai valo patalpų orą ir sukuria teigiamą atmosferą.

Rūpintis šiuo kambariniu augalu yra itin paprasta: tereikia saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių ir reguliariai laistyti.

Alijošius ypatingai vertinamas dėl gydomųjų savybių: šis augalas spartina odos atsinaujinimą, todėl jis gali būti naudojamas gydant spuogus, nudegimus ar sprendžiant kitas odos problemas.

Alijošiaus vazonėlį geriausia pastatyti pakankamai judrioje namų vietoje, nes tuomet šis augalas galės sugerti neigiamas bangas.

Taip pat alijošių galima laikyti ir toje patalpoje, kurioje dažniausiai priimate svečius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder