Palangoje – nauja verslininkų gudrybė: paprašę sąskaitos bare išgirdo apie papildomą mokestį

(3)

Visoje Lietuvoje po truputį atsisakant grynųjų pinigų ir vis dažniau už prekes ir paslaugas atsiskaitant iš piniginės išsitraukus banko korteles, vienas triukšmingai pagarsėjęs Palangos baras nusprendė pagudrauti.

 

Išgirdo, kad turės mokėti daugiau

Iš Vilniaus su bičiuliais praleisti savaitgalį Palangoje atvykusi Gabrielė (vardas pakeistas, – aut.past.) nustebo, kai vieną vakarą naktiniu klubu sutemus virstančiame bare „Malibu lounge“ užsisakiusi gėrimus išgirdo, kad, norint už juos susimokėti banko kortele, teks pakloti daugiau.

„Nors visi piktinasi kiekvienais metais akivaizdžiai keliamomis maisto, gėrimų ir nakvynės kainomis Palangoje, dar pikčiau turėtų būti dėl bandymų savo klientus apgauti slapčia.

Su draugais likome itin nemaloniai nustebinti, pastebėję keistą schemą Palangos bare „Malibu lounge“.

Išsirinkę gėrimus, kurių kainos, užrašytos meniu, ir taip nepradžiugino, ir jau išsitraukę banko korteles susimokėti, nustebome, kai netikėtai už baro dirbusi mergina mums pareiškė, kad su banko kortele visi gėrimai kainuoja 10 proc. brangiau“, – portalui lrytas.lt pasakojo Gabrielė.

Mergina atkreipė dėmesį, kad į tokius naktinius barus pasilinksminti traukiantis jaunimas stengiasi neštis kuo mažiau daiktų, todėl kompanijoje niekas neturėjo nei piniginės, nei grynųjų.

Ji tikino vėliau girdėjusi, kad su tokia pačia situacija keliuose Palangos naktiniuose klubuose susidūrė ir jos draugai.

Tuo įsitikino ir portalo lrytas.lt žurnalistai. Apsilankius minėtame bare buvo pasiteirauta, ar čia galima atsiskaityti banko kortele.

Teigiamą atsakymą ištarę baro darbuotojai bedė pirštu į meniu, kurio paskutinio puslapio apačioje mažu šriftu nurodoma – atsiskaitymai banko kortelėmis apmokestinami 10 proc. banko aptarnavimo mokesčiu.

Toks reikalavimas – draudžiamas

Kaip portalui lrytas.lt aiškino Lietuvos banko Rinkos infrastruktūros politikos skyriaus vyriausioji ekonomistė Jūratė Butkutė, reikalavimas papildomai susimokėti, jei atsiskaitoma banko kortele, yra draudžiamas.

„Teisės aktuose (Mokėjimų įstatyme) numatyta, kad gavėjui (pardavėjui) draudžiama reikalauti iš mokėtojo atlyginimo už bet kurios mokėjimo priemonės ar mokėjimo paslaugos naudojimą.

Tai reiškia, kad pirkėjui atsiskaitant mokėjimo kortele, iš jo negalima reikalauti papildomai sumokėti už tai, kad jis pasirinko atsiskaityti būtent mokėjimo kortele“, – tvirtino J.Butkutė.

Tiesa, Lietuvos banko Rinkos infrastruktūros politikos skyriaus vyriausioji ekonomistė atkreipė dėmesį, kad pardavėjas turi teisę siūlyti nuolaidas, jog pirkėją paskatintų atsiskaityti būtent pardavėjui priimtinesniu būdu.

Į klausimus neatsakė

Su paties baro atstovais portalui lrytas.lt kelias dienas nepavyko susisiekti. Į nurodytu paštu dar birželio 28 dieną siųstą el. laišką jie neatsakė, o jų telefonas buvo išjungtas.

Galiausiai paskambinus kitu telefono numeriu, skirtu staliukų rezervacijai, vienas iš baro atstovų pakėlė telefono ragelį ir patikino jokio el. laiško negavęs.

Jį persiuntus dar kartą ir pabandžius pasitikslinti, ar el. laiškas šį kartą pasiekė savo tikslą, telefonu su baro atstovais vėl buvo nebeįmanoma susisiekti. 

Priežiūrą, kaip laikomasi Mokėjimo įstatymo reikalavimų, atlieka Lietuvos bankas.
 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder