Vladimiras Putinas planuoja masinę evakuaciją iš Rusijos

Vladimiras Putinas planuoja masinę evakuaciją iš Rusijos, jei diktatorius pralaimės karą Ukrainoje

(13)

Rusijos prezidentas galėjo parengti evakuacijos planą, pagal kurį jis ir jo artimi sąjungininkai galėtų persikelti į Siriją, jei Rusijos ekonomika ir invazija į Ukrainą ir toliau žlugtų.

Kalbama, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi atsarginį evakuacijos planą Rusijos bičiuliams tam atvejui, jei despotas pralaimėtų savo invaziją į Ukrainą.

Pranešimai apie galimą Rusijos prezidento evakuacijos planą pasirodė todėl, kad jis "suvokia staigaus nuotaikų pasikeitimo šalyje galimybę".

Nuotaikų pasikeitimas Rusijos piliečiams gali įvykti netrukus, nes Ukrainos pajėgos pradeda atkovoti Chersoną, o Rusijos ekonomika gauna dar vieną smūgį ir artėja prie žlugimo.

Tariami evakuacijos planai reikštų, kad diktatorius V. Putinas ir jo šeima būtų išvežti iš Rusijos į Siriją, artimiausią draugišką valstybę, tačiau tai reikštų skrydį per NATO narės Turkijos oro erdvę.

Sirijos lyderį Basharą al Assadą V. Putinas išgelbėjo 2015 m., kai Rusijos kariškiai įsikišo į Sirijos pilietinį karą.

Jei Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas neleistų Putino lėktuvui patekti į oro erdvę, jis iš esmės sužlugdytų visą Rusijos despoto ir jo bičiulių evakuaciją.

Tolesniuose "Telegram" kanalo pranešimuose rašoma, kad tiek Sirijai, tiek Turkijai gali būti naudinga, jei Rusijos prezidentas bus izoliuotas.

Vienoje žinutėje buvo rašoma: ,,Išgirskite, kad "Telegramas" buvo išsiuntinėtas iš Rusijos: "Iš esmės Iranui ir Turkijai naudinga laikyti Rusijos prezidentą tremtyje rezerve, naudojant jį, priklausomai nuo situacijos, kaip svertą arba kaip derybinį kozirį".

Iranas yra dar viena šalis, kuri gali būti suinteresuota V. Putino likimu, - teigiama, kad prezidentas Ebrahimas Raisi ir Turkijos vadovas Erdoganas aptarė, ką darytų, jei V. Putinui prireiktų prieglobsčio, pranešė "Daily Mail". 

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.


JUS TAIP PAT GALI SUDOMINTI:

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder