Pasaulyje plintant pandemijai, JAV ir Rusijos lyderiai susirūpino kosmosu

Ieškomas Lietuvos kosmoso pramonės koordinatorius

(6)

 Europos kosmoso agentūra (EKA) kartu su Ekonomikos ir inovacijų ministerija ieško, kas galėtų tapti Lietuvos kosmoso pramonės koordinatoriumi.

Pareigoms užimti paskelbtas konkursas.

„Sparčiai pasaulyje besivystanti kosmoso pramonė teikia daugybę galimybių mūsų verslui.

Laukiame kandidatų, kurie padės šalies kosmoso technologijų bendruomenei sklandžiai įsilieti į Europos kosmoso agentūros programas ir kitas tarptautines vertės kūrimo grandines, kad galėtume ugdyti kosmoso spartuolius ir investuoti į kosmoso technologijas“, – penktadienį išplatintame pranešime sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Koordinatorius būtų kontaktinis asmuo tarp EKA ir Lietuvos įmonių bei įstaigų ir glaudžiai bendradarbiautų su Ekonomikos ir inovacijų ministerija ir Inovacijų agentūroje veikiančiu „LT SpaceHub“.

Nurodoma, kad koordinatorius turėtų teikti praktinę pagalbą ir dalintis informacija apie galimybes dalyvauti įvairiose projektinėse veiklose, mokymuose ar kitose veiklose, skirtose Lietuvos kosmoso pramonės augimui skatinti.

Ekonomikos ministerijos teigimu, Lietuvoje yra per 30 kosmoso tiekimo grandinių veikloje dalyvaujančių įmonių, iš kurių kiekviena vidutiniškai gauna 0,5 mln. eurų vertės pardavimo pajamų. Tikimasi, kad per penkerius metus kosmoso įmonių skaičius Lietuvoje išaugs daugiau kaip pustrečio karto.

Lietuva turi ambicijų, kad po penkerių metų jos kosmoso sektorius sukurs apie 1 proc. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder