Kainų Palangos ir Šventosios kavinėse apžvalga: sezonui įsibėgėjus jos gali kilti

(1)

Pajūryje vasaros sezonas įgauna pagreitį. Tiek Šventojoje, tiek Palangoje jau veikia diduma kavinių ir valgyklų. Viena kita darbą pradės jau šį savaitgalį, o kai kurios laukia birželio 15-osios. Tačiau jau ir šiandien poilsiautojai tikrai ras, kur pasistiprinti.

Ketvirtadienio pusdienį Delfi pasivaikščiojo centrinėmis Šventosios Jūros ir Kopų gatvėmis ir Palangos Vytauto bei J. Basanavičiaus gatvėmis. Kokios kainos? Kai kuriose kavinėse jos tokios pačios, kaip ir praėjusį sezoną, kai kuriose šiek tiek aukštesnės.

O jei kam nors trūksta laiko pietauti ar vakarieniauti kavinėse, tikrai galės rasti ir greito maisto kioskų, kuriuose galės nusipirkti sumuštinių, tikrų „atostogų“ ar „babos“ kebabų arba 7 eurus kainuojančių 32 cm skersmens picų. 

Dienos pietūs kavinėse vidutiniškai kainuoja 7 eurus. Yra vietų, kur galima papietauti ir už 5,9 euro (svetainėje valgykloje šalia Palangos turgaus), ir pačioje J. Basanavičiaus gatvėje, kur savitarnos kavinėje dienos pietūs kainuoja 6 eurus. 

Šventojoje Jūros gatvėje vyksta aktyvūs pasiruošimo artėjančiam savaitgaliui darbai. Baigiamos sutvarkyti patalpos, valomi langų stiklai, plaunamos grindys, baigiami kiti smulkūs darbeliai.

Kai kurios kavinės, ypač visus metus veikiančių viešbučių restoranai, jau veikia. Veikia ir kai kurios valgyklos.

Nuo pietų duris lankytojams atveria ir smuklė „Vikingas“ bei restoranas „Paršelio rojus“. Pastarojo savininkas Gintautas Bertašius Delfi sakė, kad dienos pietų poilsiautojams nesiūlys. „Tai, kad ir įprastų patiekalų iš meniu kainos, kaip dienos pietų.

Ypač palyginti su Vilniaus kainomis, tai pas mus gana pigu. Patiekalai kol kas nepabranginti, jų kainos, praėjusių metų lygyje. Kai sezonas įsibėgės, manau, viskas šiek tiek pabrangs“, – Delfi sakė G. Bertašius. 

Jūros gatvėje veikiančioje savitarnos kavinėje „Aušra“ patiekalų kainos prasideda nuo 4 eurų. Dienos sriuba kainuoja 2,5 euro, lietuviškas karbonadas – 6,9 euro, „Žvejo kepsnys“ – 6,5 euro, bulviniai blynai – 4,8 euro. 

Kopų gatvėje veikiančioje picerijoje visos picos kainuoja po 7 eurus. 

Svečių namuose „Lagūna“ Prieplaukos gatvėje veikiančioje kavinėje dienos sriuba kainuoja 3,9 euro, graikiškos salotos – 8,9 euro, žuvis su gruzdintomis bulvytėmis – 8,9 euro, naminiai maltiniai – 8,9 euro.

Viešbučio „Floros simfonija“ restorane dienos sriuba kainuoja 4 eurus.

Jūros gatvėje 39 tolėliau nuo gatvės greta tako į paplūdimį įsikūrusi valgykla kol kas neveikia. Klientus maitinti pradės nuo birželio 15-osios. 

Palangoje greitai ir sočiai papietauti galima Virbališkės take veikiančioje kavinėje „Volungė“. Ši įstaiga taip pat nesiūlo dienos pietų, tačiau kainos ir čia nesikandžioja: sriuba ir dažnas antrasis patiekalas čia kainuoja po 6 eurus. 

Beveik pačiame turguje įsikūrusi svetainė-valgykla papietauti siūlo dar pigiau – po 5,9 euro. Karbonadas čia kainuoja 5,5 euro, kotletai – 4,9 euro. Beje, dienos pietūs šioje valgykloje tiek pat kainavo ir pernai. 

Tačiau kuo arčiau jūros, tuo brangiau. Vytauto gatvėje greta Turizmo informacijos centro įsikūrusioje savitarnos kavinėje dienos sriuba jau kainuoja  2 eurus, Kijevo kotletas – 8 eurus, kiaulienos kepsnys – 7 eurus, kotletas – 4,5 euro. 

Jūratės gatvėje kol kas neveikia nė viena kavinė, todėl pasukome į J. Basanavičiaus gatvę. Čia drąsiai galime eiti į bet kurią kavinę ar restoraną. Visos jos jau dirba.

Tiesa, kai kurie lankytojus priima nuo pietų meto. Storesnių piniginių turėtojams nė vienos kavinės ar restorano kainos neprivers išsižioti. Jos vidutiniškos. Net ir čia rasime kavinių, kur Kijevo kotletas kainuoja 8,5 euro, o dienos sriuba – 2,5 euro.

Kuklesnių poreikių lankytojams teks paieškoti dienos pietus siūlančių arba savitarnos kavinių. Kaip ir minėta straipsnio pradžioje, dienos pietų kainos svyruoja nuo 6 eurų, 6,5 euro savitarnos kavinėje „Senasis tiltas“ iki 11,9 euro restorane „Žuvinė“.

Tiek vienoje, tiek ir kitoje įstaigoje klientų netrūksta. Tačiau daugiausiai kavinių papietauti siūlo už 7-7,5 euro. 

Todėl neteisūs tie, kurie tvirtina, kad Palanga tapo turtingųjų kurortų. Čia vietos užteks visiems. Bet neužmirškime, kad vasara tik prasidėjo ir poilsiautojų pajūryje nėra tiek daug. Palaukime sezono įkarščio. Tikėtina, kad tuomet daugelis verslininkų kainas kels.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder