7 gyvenimo pamokos, kurių gali išmokyti šachmatai

Šachmatai – tai kur kas daugiau nei tik stalo žaidimas. Jie gali atverti daugybę durų, kurios kitu atveju būtų buvusios užrakintos.

7 gyvenimo pamokos, kurių gali išmokyti šachmatai:

Šachmatai moko mokytis.

Kai kurie žmonės žaidžia šachmatais daugelį metų, bet nepatobulėja. Tokie žmonės žaidžia kiekvieną dieną, daro tuos pačius ėjimus, tas pačias klaidas.

Kitaip tariant daro tai, kas patinka, bet jų žaidimo lygis visada išlieka toks pats. Norint tapti geru šachmatininku, reikia mokytojo.

Norėdami susipažinti su didžiųjų praeities meistrų strategijomis, turėsite išanalizuoti žaidimo istoriją. Taip pat turėsite įsisavinti svarbius elementus. Ir, žinoma, nuolat žaisti, pralaimėti ir suprasti nesėkmių priežastis. Ir taip visur.

Norint efektyviai įvaldyti verslą, reikia iš naujo perskaityti tūkstančius patarimų ir žinomų verslininkų ir vadovų patarimų.

Norėdami rašyti patrauklius tekstus, turėsite nuolat dirbti ir atidžiai klausytis kritikos.

Šachmatai moko oriai pralaimėti.

Svarbu ne laimėti, o tapti geresniu. Niekada negalima leisti nesėkmėms jūsų sužlugdyti. Pralaimėjus reikia gebėti nusiraminti ir eiti mokytis naujų dalykų. Kiekvienas pralaimėjimas – tai savotiškas žemėlapis, kuriame yra daug dar neištyrinėtų vietų.

Šachmatai moko konkuruoti.

Mums patinka manyti, kad gyvenimas aplink mus nėra konkurencija. Tačiau realybė kitokia: kad būtum sėkmingas, reikia būti geresniam už kitus. Išsiskirti. Dauguma šachmatininkų sako, kad pradėjo žaisti geriau, kai išmoko į pralaimėjimą pažvelgti su ironija.

Šis žaidimas moko neprarasti vilties net beviltiškiausiose situacijose, nes kartais per ilgą žaidimą galima sugalvoti kaip pribaigti varžovą.

Šachmatai moko protingo diskretiškumo.

Žaisti šachmatais reiškia būti paranojiku. Varžovas yra grobuonis, kuris nori sunaikinti priešininką. Todėl jūs neišvengiamai turite apsvarstyti visas įmanomas galimybes.

Kaip tiksliai jis ketina jus nudobti? Koks yra blogiausias scenarijus? Kiekvienas iš mūsų pirmiausia giname savo interesus. Taip mes gyvename. Svarbiausia išmokti valdyti savo paranoją. Būtina skirti, kada galima būti įtariems, o kada jau reikėtų atsipalaiduoti.

Šachmatai moko įveikti kliūtis.

Daugelis šachmatininkų prisipažįsta, kad šis stalo žaidimas padėjo įveikti daugybę socialinių kliūčių, kurios anksčiau atrodė nepakeliamas. Žaidimas išmokė kalbėti kalba, kurią galima suprasti be žodžių. Meistriškumo kalba.

Šachmatai moko susirasti bendraminčių.

Žmonės dažnai mano, kad šachmatininkai yra protingi. Tiesą sakant, tai yra veikiau kultūrinis mitas.

Yra ir genijų, ir visiškų kvailių.

Tačiau klaidingas įsivaizdavimas apie šachmatininkų intelektą, kartais gali padėti atverti daugiau durų, pavyzdžiui, apie šį pomėgį sužinojęs darbdavys gali priimti į darbą, nes juk visiems reikia protingų darbuotojų.

Kai kažką aistringai mėgsti, aplink akimirksniu susiburia bendruomenė, kuri saugo ir stumia į priekį. Jūs tampate kažkuo daugiau nei individualus žmogus.

Šachmatai moko tobulėti.

Apsidairęs aplink supranti, kad žmonės išsidėstę ant skirtingų laiptelių. Yra už tave aukštesnių – iš jų reikia pasimokyti.

Yra lygiaverčių – su jais verta bendradarbiauti. O su tais, kurie yra laipteliu žemiau, verta dalytis savo žiniomis ir padėti pakilti laipteliu aukščiau. Tokie lygiai yra visur: tiek tarp rašytojų, tiek tarp verslininkų ar kūrėjų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder