„Auksiniai scenos kryžiai“: Gunta Gelgotė apdovanota už Julijos vaidmenį operoje „Lokys“, Andrius Stasiulis - už šviesų dizainą šokio spektakliui „Dona Kichotė“

Didžiuojamės savo kūrėjais: profesionaliojo scenos meno vertinimo komisijai paskelbus rezultatus „Auksiniais scenos kryžiais“ apdovanoti - solistė Gunta Gelgotė ir šviesų dailininkas Andrius Stasiulis.

Tarp pretenduojančių į apdovanojimus buvo net šeši mūsų teatro spektaklių kūrėjai, solistai ir baleto artistai!

Įvertinimas Julijai iš operos „Lokys“

Gunta Gelgotė aukščiausią šalies profesionalaus scenos meno apdovanojimą pelnė kaip solistė atlikusi Julijos vaidmenį B.Kutavičiaus operoje „Lokys“, pernai rudenį pastatytoje Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre.

Iš Latvijos kilusi ir Lietuvoje gyvenanti G. Gelgotė išsiskiria itin subtiliu koloratūrinio soprano balsu. Po studijų Rygoje ji atvyko į Vilnių ir LMTA baigė vokalinio meno magistrantūrą. Dainininkė yra parengusi vaidmenų Latvijos nacionaliniame operos ir baleto teatre, surengė pasirodymų su Latvijos nacionaliniu simfoniniu orkestru, dalyvavo keliuose „Vilnius City opera“ ir LNOBT pastatymuose. Taip pat G. Gelgotė yra aktyvi šiuolaikinės muzikos atlikėja.

Ryški „Dona Kichotė“

„Auksinis scenos kryžius“ Andriui Stasiuliui skirtas už šviesų dizainą spektakliams „Dona Kichotė“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras) ir „Indigo. Das Schliemann Project“ (Šeiko šokio teatras).

Menininkas nuo 2018 m. bendradarbiauja su Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru, kuriame sukūrė šviesų dizainą E. Balsio baletui „Eglė žalčių karalienė“ ir operai „Kelionė į Tilžę“, R. Wagnerio operai „Skrajojantis olandas“, G.Donizetti operai „Pulko duktė“, šokio projektams „Dėmesio! Baletas“ (2020, 2021).

A.Stasiulis kuria šviesų dizainą ir vaizdo architektūrą, pasitelkdamas moderniausias šviesų ir lazerių technologijas. Bendradarbiauja su įvairiais Lietuvos muzikiniais teatrais, klasikinės ir populiariosios muzikos atlikėjais, festivalių, parodų ir konferencijų rengėjais.

Nominantai

Tarp nominuotųjų „Auksiniams scenos kryžiams“ buvo ir scenografė Sigita Šimkūnaitė, už scenografiją spektakliui „Dona Kichotė“, scenografė Birutė Ukrinaitė, už scenografiją spektakliui „Undinė“, choreografas Gaj Žmavc, už choreografiją šokio spektakliui „Dona Kichotė“, baleto artistė Anna Chekmarova, už vaidmenį šokio spektaklyje „Dona Kichotė“.

Nuoširdžiai džiaugiamės kolegų sėkme ir laukiame jūsų spektakliuose!

KVMT inf.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder