Baroti galerija bičiulių apsuptyje šventė 30-metį

Klaipėdos apskrities dailininkų sąjungos Baroti galerija liepos 1 d. paminėjo savo veiklos 30–metį !

„Trisdešimt metų galerijai kaip ir žmogui jau brandus amžius. Tikimės, kad sulaukėme brandos, o ne senatvės. Tad jai priešinamės įsileisdami šviežio kraujo - 30-mečio proga galerijoje pristatysime jaunų talentingų Lietuvos menininkų kūrybą", - sakė "Vakarų ekspresui" galerijos šeimininkai Andželika ir Isroildžonas Baroti.

Parodų ciklą “Plius minus trisdešimt” pradėjo šventinį vakarą atidaryta Monikos Plentauskaitės paroda “Budrus miegas II”.

Dailininkė yra jaunosios kartos tapytoja, baigusi Vilniaus dailės akademiją, jos kūrinių jau yra įsigiję Lietuvos ir užsienio kolekcionieriai , MO (Modernaus meno muziejus), “Lewben Art Foundation” ir kiti meno fondai. Tapyba pristatyta Lietuvos ir užsienio meno mugėse.

2018 m. menininkė tapo vieno reikšmingiausių meno renginių Baltijos šalyse – „Jaunojo tapytojo prizas”, nugalėtoja.

Jau keletą metų Monika Plentauskaitė savo kūryboje plėtoja atminties, tapatybės reprezentacijos bei fotografijos ir tapybos fiktyvumo temas, kelia identiteto klausimus, atsakymų ieško praeities fotografijose.

Paroda "Budrus miegas II" Baroti galerijoje  veiks iki liepos 26 d.

O šventinį vakarą galerijos įkūrėjai minėjo gausiame bičiulių būryje. Kažkas suskaičiavo, kad mažyčiame Baroti galerijos kiemelyje buvo net trys Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai: rašytojas Rolandas Rastauskas, aktorė Regina Šaltenytė, fotomenininkas Remigijus Treigys.

Vienas iš jų R. Rastauskas susirinkusiuosius pamalonino  skaitymais iš naujausios savo knygos „Venecija tiesiogiai". Literatūrinį žodį gražiai pratęsė aktorės bei autorinės muzikos atlikėjos Augustės Onos - Onushkos dainos.

Dar vienas galerijos bičiulis Benas Šarka visiems padovanojo įspūdingą performansą, kurio metu buvo galima įžvelgti sudėtingą meno galerijos gyvenimą, kuriame kartais tenka vaikščioti peilių ašmenimis, kartais kažkam pataikauti, kartais sudeginti tai, kas sukurta, ir pradėti iš pradžių, bet, svarbiausia, nesustoti.

Performanso autorius nutapė 30 paveikslų, simbolizuojančių 30 galerijos metų ir išdalino juos galerijos draugams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder