Baroti galerijoje - Indrės Lubytės kūrybos darbų paroda „Nerimo konstravimas“

2022 m. rugsėjo 23 d. (penktadienį)  18 val.  KADS Baroti galerijoje (Didžioji vandens g. 2/ Aukštoji g. 1, Klaipėda)  atidaroma Indrės Lubytės kūrybos darbų paroda „Nerimo konstravimas“.

“Užmerkiu akis. Priešais save įsivaizduoju kvadratą. Giliai įkvepiu - sulaikau kvėpavimą – iškvėpiu ir vis kartoju, kartoju…” Ramu?

Dabartiniais laikais, kuriuose nuolat skubame, neįmanoma išvengti nerimo. Nerimas tampa mūsų kasdienybės dalimi.

Indrė Lubytė savo magistriniame darbe tyrinėjo nerimą kaip psichologinį fenomeną. Paroda „Nerimo konstravimas“ yra  jos šiuometinio Grafikos magistro studijų tęstinis projektas.

Ekspozicijoje išvysite ne tik akvarelės, bet ir skulptūriškus objektus. Dažnai Indrės kūryboje galima sutikti geometrinę figūrą – cilindrą. Galvodama apie chaosą ir išsibarsčiusias mintis galvoje, dailininkė  pasirinko cilindrą  šiai  savo būsenai įprasminti. Cilindrą dažnai galima išvysti gamyklose, iš kurių į orą skleidžiamos įvairios kenksmingos aplinkai dalelės. T

aip Indrės vaizduojamas cilindras įgauna teršėjo vaidmenį.

Dar cilindrą galima tapatinti su jausmu, kai sunku šnekėti, lyg kažkas būtų užstrigę gerklėje, nes žmogaus stemplė taip pat panaši į cilindrą.

Kurdama autorė bando suprasti nerimą, o ne bėgti nuo jo. Taip geometrinės formos pradeda įgauti kūno pavidalą. Chaosas galvoje tampa įrankiu kūrybai.

Indrė Lubytė – jaunosios kartos grafikė iš Klaipėdos. Daugiausiai dirba akvarelės technologija, taip pat kuria instaliacijas, mėgsta eksperimentuoti su tekstile ir gipsu. Jos darbuose daug geometrinių detalių ir sprogstančią spalvų paletė. Savo darbais Indrė tyrinėja savo vidinį pasaulį. Nuo 2019 metų dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje. Šiuo metu gyvena ir kuria Vilniuje.

Paroda Baroti galerijoje veiks iki spalio 19 d.


Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai
Sidebar placeholder