Gruodį KKKC Meno kieme – kūrybinių dirbtuvių ciklas „Meno šeštadieniai“

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kiemo dirbtuvėse (Daržų g. 10, Klaipėda) 2021-ųjų gruodžio šeštadieniai skirti kūrybinei veiklai ir pažinčiai su menininkais – naujaisiais dirbtuvių rezidentais.

Rudens pradžioje KKKC paskelbė kūrėjų paiešką Meno kiemo dirbtuvių rezidencijai. Iš gautų paraiškų buvo atrinkti trys kandidatai – grafikė, iliustratorė Diana Monkevičiūtė-Rakauskienė, menininkė Aglaja Ray ir tapytojas Rodionas Petrovas.

Dar tebegyvenantys naujakurių nuotaikomis naujieji Meno kiemo rezidentai gruodį jau rengia pirmuosius susitikimus su miesto bendruomene ir kviečia į kūrybines dirbtuves „Meno šeštadieniai“, kurių metu bus galima stabtelti nuo įsibėgėjančio švenčių maratono, karštligiškų dovanų paieškų ir skirti laiko sau, apmąstyti prabėgusius metus ir pačias geriausias mintis perkelti į kūrinius – savo namams, artimiesiems ar draugams. Juk patys šilčiausi ir nuoširdžiausi sveikinimai sukuriami savomis rankomis.

Gruodžio 4 d., šeštadienį, 12 val. – kalėdinio atviruko kūrybinės dirbtuvės. Kūrybinėse dirbtuvėse su menininkėmis Diana Monkevičiūte-Rakauskiene ir Aglaja Ray linoraižinio technika bus kuriamas kalėdinis atvirukas. Pasirinkti ir išraižyti motyvai bus spaudžiami ant atviruko bei voko, derinant spalvotą ir bespalvį giliaspaudės atspaudą.

Gruodžio 11 d., šeštadienį, 12 val. – kalėdinio vainiko ir žaisliuko dirbtuvės. Dirbtuvių dalyviai, vadovaujami menininkių Dianos Monkevičiūtės-Rakauskienės ir Aglajos Ray, linoraižinio technika kurs tekstilinius kalėdinius vainikus ir eglutės žaisliukus – pasirinkti ir išraižyti motyvai bus spaudžiami ant iškirpto vainiko ar žaisliuko formos natūralaus audinio (medvilnės, lino).

Gruodžio 18 d., šeštadienį, 12 val. praktinės spalvų pažinimo dirbtuvės „Spalvos kontekstai“. Kūrybinės dirbtuvės su tapytoju Rodionu Petrovu skirtos norintiems pažinti, kaip paletėje sukuriama spalvų sistema tapybos darbui, kaip keičiasi spalvos ir kontekstualizuojasi skirtingi atspalviai maišant dažus ir tapant jais ant drobės, kokią įtaką daro spalvinė aplinka skirtingų spalvų suvokimui.

Apie menininkus

Diana Monkevičiūtė-Rakauskienė – grafikė iliustratorė. Baigė Kauno dailės gimnaziją, vėliau – Vilniaus dailės akademiją, šiuo metu Lietuvos sveikatos mokslų universitete studijuoja dailės terapiją. Nuo paauglystės savo kūrybos žiniomis dalinosi su kitais vesdama dailės užsiėmimus.

Menininkės kūryboje svarbi ornamentika. Autorė ornamentus kuria iš to, ką mato aplinkui – ją įkvepia fachverkinių namų architektūrinis žaismas, Baltijos jūros augmenija, gyvūnija, pramoninių rajonų kaminų dryžiai, krovininių laivų bokštai ir visa kita, ką menininkė atranda gyvendama Klaipėdoje.

Aglaja Ray (Eglė Tamulytė, g. 1988 m. Šakiuose) Vilniaus dailės akademijoje 2012 m. įgijo grafikos bakalauro laipsnį, 2020 m. – magistro laipsnį. 2016 m. Lietuvos kultūros ministerijos jai suteiktas oficialus meno kūrėjos statusas. 2016 m. laimėjo prestižinę Ary Stillman premiją. Menininkė yra pristačiusi per 60 personalinių ir grupinių parodų Lietuvoje ir visame pasaulyje. Jos kūryba tyrinėja santykį tarp technologijų ir teologijos, darbai varijuoja nuo abstrakcijos iki konceptualios iliustracijos. Aglaja Ray save pristato kaip tarpdisciplininio meno kūrėją.

Rodionas Petrovas (g. 1985 m.) Vilniaus dailės akademijoje 2011 m. įgijo dailės magistro laipsnį. 2011 ir 2013 m. JCE Bienalės laureatas, 2012, 2013, 2014 m. – „Jaunojo tapytojo prizo" finalininkas. Surengė 12 personalinių parodų ir dalyvavo daugiau kaip 30 grupinių parodų Lietuvoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Olandijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Austrijoje, Rusijoje, Vengrijoje, Slovakijoje ir Kinijoje.

Kūrybinės dirbtuvės „Meno šeštadieniai“ KKKC Meno kieme:

Gruodžio 4 d. 12 val. kalėdinio atviruko dirbtuvės, lektorės – Diana Monkevičiūtė-Rakauskienė ir Aglaja Ray.

Gruodžio 11 d. 12 val. kalėdinio vainiko ir žaisliuko dirbtuvės, lektorės – Diana Monkevičiūtė-Rakauskienė ir Aglaja Ray.

Gruodžio 18 d. 12 val. praktinės spalvų pažinimo dirbtuvės „Spalvos kontekstai“, lektorius – Rodionas Petrovas (rekomenduojamas dalyvių amžius – nuo 16 metų).

Kūrybai reikalingomis medžiagomis dirbtuvių dalyviai bus aprūpinti.

Dalyvių skaičius ribotas, būtina registracija: https://forms.gle/3jaSyajts1uXoeWz5

Dirbtuvių bilieto kaina: 4 €/asm.

Bilietą kviečiame įsigyti dirbtuvių metu KKKC Parodų rūmuose.

Daugiau informacijos:[email protected], https://www.kkkc.lt/lt/renginiai/

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder