Jaunieji projektuotojai: startavo pirmasis respublikinis moksleivių projektavimo darbų konkursas

2022 m. gegužės 25 d. Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje startavo pirmasis respublikinis moksleivių projektavimo darbų konkursas „Mano miestas“.

Mokiniai, naudodamiesi "Sketchup" projektavimo programa, savarankiškai projektavo, kūrė įvairių miestų žymius objektus ar tiesiog statinius, nuotoliniu būdu pristatė savo projektus kitiems konkurso dalyviams, pedagogams ir komisijai. Konkurso iniciatorius technologijų ir inžinerijos mokytojas ekspertas Audrius Česnelis jau seniai moko savo ugdytinius dirbti su "Sketchup" programa, nes tai 3D modeliavimo programa, skirta ne tik profesionalams, bet ir pradedantiesiems.

Programa gana paprasta ir greitai perprantama, todėl labai tinkama 5-8 kl. grupėje pradedant pažintį su 3D projektavimu.

Šiemet konkurse be pačių šeimininkų dalyvavo dar 5 šalies mokyklos: Kelmės raj. Elvyravos ir Vaiguvos V. Šimkaus pagrindinės mokyklos, KTU inžinerijos licėjus, Kauno J. ir P. Vileišių mokykla, Raseinių raj. Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazija. Vertinimo komisijai buvo pateikta 20 kūrybinių darbų, kurie buvo vertinami pagal idėjos originalumą, kūrybiškumą, proporcijų išlaikymą, temos atitikimą, programos įrankių panaudojimą, estetiškumą.

5-6 klasių amžiaus grupėje I ir III vietos atiteko Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijai, o II vieta - KTU inžinerijos licėjui.

7-8 klasių amžiaus grupėje I vietą pasidalino Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazija ir KTU inžinerijos licėjus, II-ąsias vietą - Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazija ir Kauno J. Ir P. Vileišių mokykla. pastarųjų dviejų mokyklų moksleiviai užėmė ir III vietas.

Tikimės, jog šis inžinerinis konkursas taps gražia tradicija. Nuoširdžiai dėkojame mokytojams, parengusiems mokinius konkursui. Sveikiname nugalėtojus ir linkime kūrybingų metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder