Keistuoliai sugrįžta gruodį

Į Klaipėdos Žvejų rūmus po priverstinės pandemijos karantinų sukeltos dvejų metų pertraukos sugrįžta visada laukiamas ir kelių kartų žiūrovų pamiltas Keistuolių teatras, atvežantis du nuotaikingus vaidinimus.

Spektaklis „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“, kurio premjera įvyko dar 2002-aisiais, ilgus metus buvo savotiška Keistuolių teatro vizitinė kortelė ir yra priskiriamas jų aukso fondui. Tai laiko užgrūdintas ir visuomet laukiamas susitikimas su žinomais aktoriais.

Tai brandžiausios Keistuolių teatro dainos ir muzikiniai numeriai, tenkinantys išrankiausių žiūrovų lūkesčius. Spektaklio personažai jau buvo atsisveikinę su publika. Bet dvi muzikuojančių aktorių kartos nusprendė prisiminti gražiausią savo kūrybą ir sujungti jėgas tam, kad ji suskambėtų naujai.

Teatralizuotame koncerte „3+3 arba Paskutiniai Brėmeno muzikantai po 20 metų“ – dvigubai daugiau gerų emocijų ir įsimintinų akimirkų. Tai žada prie Keistuolių teatro įkūrėjų trio Ilonos Balsytės, Aido Giniočio ir Dariaus Auželio prisijungę dar trys charizmatiški, balsingi bei sąmojingi kūrėjai Sigitas Mickis, Dalius Skamarakas ir Aurimas Meliešius.

Pirmojoje koncerto „3+3“ dalyje nuo Keistuolių teatro senbuviai Ilona, Aidas ir Darius scenoje susitinka jautriai, nostalgiškai, kiek saviironiškai bei itin gyvai savo bendros kūrybos retrospektyvai.

Antrojoje koncerto dalyje prisijungiantys Sigitas, Dalius ir Aurimas atneša ir trigubai daugiau energijos, su kuria naujai suskamba senųjų ir pasiilgtųjų „Paskutinių Brėmeno muzikantų“ dainos bei pristatomi nauji dar negirdėti kūriniai.

Šis tas seno ir pasiilgto, šis tas užmiršto ir džiaugsmingai prisiminto, lašelis naujovių ir žiupsnelis visai netikėtų staigmenų – 3+3 receptas, išgydysiantis liūdesį, išvaikysiantis nuobodulį ir panardinsiantis į pačių geriausių emocijų sūkurį.

Tiek patiems mažiausiems, tiek ir suaugti spėjusiems Keistuolių bičiuliams puikiai pažįstami spektakliai pagal neįtikėtinas anglų rašytojo Donald‘o Bisset‘o istorijas.

Kol tėveliai dar mena prieš kone trisdešimt metų ramiai savo vietoje nusėdėti neleidusias „Kitą kartą” ir „Aukštyn kojom” pasakas bei dainas, o jų atžalos drauge su žąsinėliu Viliu šėlsta spektaklyje „Pyp pyp”, režisierius Aidas Giniotis su jaunaisiais Keistuolių teatro aktoriais sukūrė naują muzikinį spektaklį visai šeimai – „Hop!”.

Pagal penkias D. Bisseto pasakas sudėliotas nuotaikingas teatrinis nuotykis į stebuklingą, aukštynkojišką pasaulį nuneš kiekvieną, kuris išdrįs džiaugsmingai sušukti Hop! ir pakliūti į pačių keisčiausių ir netikėčiausių istorijų sūkurį.

Spektaklyje vaidina jaunieji Keistuolių teatro aktoriai Lukas Auksoraitis, Tautvydas Galkauskas, Diana Kamarauskaitė, Lyja Maknavičiūtė, Matas Pranskevičius, Urtė Smulskytė, Aistė Šeštokaitė, Džiugas Širvys,  Gintautas Ulmis.

Keistuolių teatro spektakliai Klaipėdos Žvejų rūmų Didžiojoje salėje:
gruodžio 12 d. 17 val. – „3+3 arba Paskutiniai Brėmeno muzikantai po 20 metų“;
gruodžio 19 d. 12 val. – „Hop!“. Bilietus platina Tiketa ir www.teatrai.lt

Paruošta pagal Keistuolių teatro informaciją

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder