Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras braunasi į jaunimo erdves

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kartu su atviru jaunimo centru VšĮ AUK („AJE  Skatepark”) rugpjūčio 12-ąją – Tarptautinę jaunimo dieną – pakvietė pasikalbėti su jaunosios kartos kūrėjais apie savojo kelio paieškas, įkvėpimus, bemieges naktis ir ryžtą, atvedusį ten, kur labiausiai norėjosi būti.

Jaunimui organizuojami renginiai – jaunimo erdvėse

Rugpjūčio 12-ąją startavo pirmasis KKKC projekto ,,Šiuolaikinės grafikos erdvės“ renginys jaunimui ,,Diskusija: sėkmės istorijos“. Menininkai Jurgis Tarabilda ir Timotiejus Norvila dalinosi savo istorijomis apie kūrybinio kelio paieškas, patirtis ir iššūkius, apie kuriuos dažnai nutyli pradedantieji kūrėjai. „Tokios diskusijos iškelia pagrindinius klausimus: kaip mes priimame, skatiname ir ko mes tikimės iš šiuolaikinio meno“, – sakė menininkas Jurgis Tarabilda. Po pokalbio renginio organizatoriai savo energija kvietė dalintis repo grupės „3mka ir Bendžia” koncerte.

Projektas orientuotas į jaunus žmones, kurie, pasak organizatorių, rečiau užsuka į KKKC, todėl nuspręsta renginį organizuoti ten, kur jaunuoliai leidžia laisvalaikį. Renginiais, edukacijomis ir šiuolaikinio meno parodomis siekiame sutelkti aktyvią ir kūrybišką bendruomenę bei plėsti neformaliojo švietimo, kultūros įstaigų ir kultūros atstovų bendradarbiavimą, todėl projektas startavo jaunimui skirtoje „AJE Skatepark” pop-up erdvėje“, – sakė projekto ,,Šiuolaikinės grafikos erdvės“ koordinatorė Agnietė Skirmantienė..

Apie „AJE Skatepark”

Klaipėdoje įsikūrusių atvirų jaunimo erdvių veikla orentuota į visų 14–29 m. jaunų asmenybių ugdymą, bet didžiausias dėmesys organizacijoje skiriamas tiems, kurie dėl savo socialinės padėties, elgesio ar išvaizdos nepritampa prie bendraamžių. VšĮ AUK vykdo neformalųjį švietimą, ten dirbantys asmenys teikia tiek individualias, tiek grupines paslaugas jaunuoliams ir skatina jaunimą ne tik stebėti, bet ir organizuoti renginius, naudotis daugiafunkce sale ar lankyti aikido treniruotes.

Projekto ,,Šiuolaikinės grafikos erdvės“ oficialus pristatymas – rugpjūčio 19 d., penktadienį,  17.30 val. KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda).

Nuotraukų autorė – Arūnė Baronaitė

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder