Skaistė Marčienė

Prano Domšaičio galerijoje - naujos veiklos ir erdvės

Pastaraisiais metais daugelyje Klaipėdos kultūros įstaigų pasikeitė vadovai. Lietuvos dailės muziejaus Prano Domšaičio galerijai trečią mėnesį vadovaujanti Skaistė Marčienė žada galerijos lankytojams atverti daugiau naujų erdvių ir pasiūlyti naujų paslaugų.

Kitais metais LDM P. Domšaičio galerija švęs savo veiklos 50-metį. „Tikiu, kad šią reikšmingą sukaktį pasitiksime kaip gyvas, atviras, patrauklus lankytojams meno ir kūrybos centras. Galerijos ašimi ir toliau išliks nuolatinė Prano Domšaičio kūrybos ekspozicija, kurią artimiausiu metu ketiname atnaujinti. Keisis šios ekspozicijos tematika ir dizainas, apšvietimas“, - sakė S. Marčienė.

Anot pašnekovės, kaip ir įprasta, greta P. Domšaičio ekspozicijos galerijoje nuolat vyks šiuolaikinio meno ir Lietuvos dailės muziejaus fonduose saugomų meno kūrinių parodos. Nuo vakar galerijoje galima pasižiūrėti naujausią Tomo Daukšos projektą „Laimės švieselės“ ir Jonty Tacon bei Laurie Griffith fotografijos projekto „Babochka“ (liet. „drugelis“) parodą apie Ignalinos atominę elektrinę.

Svarbi P. Domšaičio galerijos veiklos sritis - edukaciniai užsiėmimai. Pasak galerijos vedėjos, iki šiol jie buvo orientuoti daugiausiai į ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikų grupes.

„Norime edukacinę veiklą išplėsti - pasiūlyti daugiau meno pažinimo ir kūrybinių užsiėmimų suaugusiesiems, sukurti vaikų kampelį, kad galerijoje įdomiai laisvalaikį galėtų praleisti visa šeima“, - planus atskleidė S. Marčienė.

Nauja galerijos vedėja taip pat pažymėjo, kad šiltuoju metų laiku turėtų daugiau gyvybės atsirasti labai gražiame ir jaukiame P. Domšaičio galerijos kiemelyje.

„Tikimės, kad kiemelis taps nuolatine įvairių renginių, susitikimų vieta. Svajojame kiemelyje atgaivinti stovinčio vandens baseiną. Tikimės, kad jis suteiks dar daugiau jaukumo ir žavesio šiai unikaliai galerijos erdvei“, - sakė S. Marčienė.

S. Marčienė nuo 2013 m. buvo ir meno galerijos „Si: said“, veikiančios Daržų g. 18 , įkūrėja, projektų kuratorė. „Vakarų ekspresą“ ji užtikrino, kad „Si: said“ veiklos nenutrauks. „Ši galerija yra privati iniciatyva, savanoriškas indėlis į uostamiesčio kultūrinį gyvenimą. Jos projektus šiuo metu finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė. Kol tas finansavimas bus, tol ir veiklos bus vykdomos, nes pajamų iš šios galerijos veiklos mes negauname. Man pradėjus dirbti P. Domšaičio galerijoje, “Si: said„ ieškosime savanorio darbuotojo, kuris norėtų koordinuoti renginius“, - sakė S. Marčienė.

Kūrybiškai praleisti laisvalaikį P. Domšaičio galerija kviečia ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius.  P. Domšaičio galerijos nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder