„Sapnai ir kaktusai“ sužavėjo klaipėdiečius

(1)

Publikos pageidavimu, balandžio 6 dieną (18.30 val.) uostamiesčio Žvejų rūmuose bus pristatytas papildomas šokio pasaulio stebuklui prilyginamas šokio spektaklis „Sapnai ir kaktusai“. Į trečiąją premjerą kovo 31 dieną bilietų jau nėra, o susidomėjimas pasaulinio garso pastatymu tik didėja girdint susižavėjimo kupinus atsiliepimus.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklis „Sapnai ir kaktusai“, kur greta Alexanderio Ekmano (Švedija) „Cacti“ („Kaktusai“) pristatomos ir Roberto Bondaros (Lenkija) choreografinės kompozicijos „Žagsulys“ („Hiccup“) bei „8m68“, sulaukė didžiulio ne tik šalies, bet ir užsienio šokio gerbėjų susidomėjimo.

Baleto kritikė Skaidra Baranskaja sako, kad tiek darniai judančių, bet individualiai besireiškiančių žmonių scenoje retokai gali pamatyti.

"Neįtikėtinas Klaipėdos baleto trupės įdirbis.

Lengva ranka A. Ekmanas mestelėjo pasauliui 27 minučių šedevrą „Cacti“ ir jam nepatinka, kai kažkas iš savo varpinės bando aprašinėti per pasaulį sklendžiantį fenomeną.

Tiesiog džiugu, kad „Kaktusai“ sudygo ir Lietuvoje",- akcentuoja S. Baranskaja.

„Klaipėdoje atgimusių choreografinių darbų pagrindinis stebuklas - tikslus atlikimas, žavintis savo laisve ir choreografinio piešinio vaizduote. Surinkti skirtingų mokyklų šokėjai parengti taip akademiškai, jog šokio visuma tapo lengvai sklindančia plastine jėga, leidžiančia šokamiems siužetams virsti gilesnių apmąstymu šaltiniu“, - džiaugiasi teatrologė Daiva Šabasevičienė.

Anot teatro kritikės, šokio dramaturgės Sigitos Ivaškaitės, „Kaktusai“ gali būti apie viską, apie nieką ir apie ką nori kiekvienam iš mūsų, nes jų tikslas yra scenoje parodyti kūrybos ir samprotavimų apie ją susidūrimą, taip išryškinant absurdiškumą.

„Juk visi be išimties meną patiriame skirtingai“, - tikina S. Ivaškaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder