Vasaris Klaipėdos koncertų salėje: kokias programas verta išgirsti

Paskutinius žiemos vakarus Klaipėdos koncertų salė (KKS) klausytojus kviečia jaukiai praleisti kamerinės muzikos koncertuose. Įstaiga pristato septynias koncertines programas, kuriose skambės melodinga fortepijoninė muzika, unikalūs skirtingų muzikos instrumentų deriniai bei prancūziškos meilės dainos. 

Muzikuos talentingiausi uostamiesčio moksleiviai, ilgametę muzikinę patirtį sukaupę atlikėjai bei tarptautinėse scenose laurus skinantys atlikėjai iš svečių šalių.

„Vienos vakarai“

Bendradarbiaudama su pianisto Gintaro Januševičiaus įkurta „Klaipėda Piano Masters“ akademija, KKS pristatys jaunųjų pianistų koncertinę programą. Atlikėjai interpretuos austrų kompozitorių kūrinius. Saulė Norvaišaitė ir Joris Mikužis atliks Ludwigo van Beethoveno, o Marija Guščiūtė – Wolfgango Amadeus Mozarto sonatas.

Taip pat skambės Johanneso Brahmso ir Ferenco Liszto pjesės, o ryškių spalvų koncertui suteiks Roberto Schumanno garsusis „Vienos karnavalas“. Į fortepijoninės muzikos vakarą klausytojai kviečiami vasario 1-ąją.

Brass + obojus“

Į muzikinius eksperimentus drąsiai neriantis Klaipėdos brass kvintetas, vasario 3-ąją pristatys koncertinę programą kartu su aktyvią koncertinę veiklą Europoje ir JAV vystančiu obojininku Robertu Beinariu.

„Tai vienas iš įdomiausių ir unikaliausių projektų, kuriuos tenka groti pastaruoju metu“, – sako obojininkas. Koncerte klausytojai išgirs obojaus ir varinių kvinteto interpretuojamų klasicizmo, romantizmo ir šiuolaikinių autorių opusų.

Tarp jų – Wolfgangas Amadeus Mozartas, Frédéricas Bonzonas, Kennethas Lowmanas, Ennio Morricone ir Vaida Striaupaitė-Beinarienė.

„Ritmo žaidimai V“

Į KKS sceną sugrįš edukacinės muzikinės-teatrinės programos vaikams ir šeimai „Ritmo žaidimai“ jubiliejinė, penktoji dalis. Koncerte aktoriai Rugilė Latvėnaitė, Donatas Stakėnas ir perkusininkas Jotvilas Švirinas su klausytojais kurs svajonių gimtadienio šventę.

„Kartu su klausytojais apžvelgsime įvairiausias šventes – pradedant gimtadieniu ir baigiant viso pasaulio ryškiausiais įvykiais! Švęsime šventes, kuriose skamba ryški muzika, eisenas lydi šokiai, o kūnai virpa nuo ritmų,“ – pasakojo R. Latvėnaitė. Penktąjį „Ritmo žaidimų“ gimtadienį klausytojai kviečiami kartu švęsti vasario 8-ąją.

„Skambančios visatos“

Koncertavę JAV, Kanadoje, Argentinoje, Urugvajuje daugelyje Europos šalių, tarptautinių festivalių dalyviai, pianistų duetas Sonata ir Rokas Zubovai publikai ruošia koncertinę programą.

25-erius metus kartu muzikuojantys atlikėjai teigia, kad geriausiai jaučiasi „interpretuodami būtent prancūziškojo impresionizmo ir vokiškojo romantizmo kūrinius.“ 

Koncerte bus atlikti prancūzų ir lietuvių autorių – Claude Debussy, Johannes Brahms, Zigmo Virkšo, Broniaus Kutavičiaus – kūriniai. Pianistų programa skambės vasario 10-osios vakarą.

Ekskursija „Pažink Klaipėdos karilioną“

Klaipėdiečiai kviečiami dalyvauti ekskursijoje į galingu miesto balsu vadinamą kariliono bokštą. Įveikę 122 laiptelių kelionę į bokštą bei pakilę aukštai virš uostamiesčio ekskursijos dalyviai sužinos, kokios istorijos gaubia kariliono varpus.

Edukatorė Dovilė Kirdaitė papasakos, kaip šis instrumentas atsirado uostamiestyje ir kodėl laikomas miesto savitumo simboliu. O drąsiausieji – patys pabandys groti karilionininkų treniruokliu.

KKS kviečia atkreipti dėmesį, kad ekskursijoje galės dalyvauti ribotas lankytojų skaičius. Iš arti išvysti visus dvidešimt tonų sveriančius varpus klaipėdiečiai kviečiami vasario 10-ąją.

„Meilė prancūziškai“

Vasario 14-ąją šv. Valentino dienos progai skambės meilės dainos iš garsios prancūzų dainininkės ir aktorės Édith Piaf repertuaro. Šios atlikėjos kūrinius atliks Lietuvos ir Europos publikai gerai pažįstama dainininkė Evelina Sašenko, kurianti džiazo, tango, chanson, kino, miuziklų ir kitokio pobūdžio muzikos programas.

Jai pritars Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus ir Lotynų Grammy apdovanojimų nominantas, pianistas, kompozitorius ir dainų aranžuotojas Mariano Castro iš Argentinos.

„Ukraina–Lietuva–Europa“

Vienas žymiausių Ukrainos kamerinės muzikos ansamblių Lyatoshynsky trio, šiuo metu drebinančių šalį karinių neramumų akivaizdoje, skleidžia žinią pasauliui apie savo tautos muziką, tradicijas.

Kartu su atliekamu klasikinės muzikos repertuaru, muzikantai ypatingą dėmesį skiria šiuolaikinei ir Ukrainos kompozitorių muzikai. Siekdami užmegzti kultūrinius ryšius su Europa, jie koncerte atliks Ukrainai, Lietuvai ir Europai atstovaujančių kompozitorių muziką. Į koncertą ukrainiečių kolektyvas pakvies vasario 21-ąją.

„Žaismingos muzikos orkestras XXVIII“

Vienas populiariausių KKS edukacinių programų šeimai „Žaismingos muzikos orkestras“ pristatys 28-ąją seriją. Ši programa tęsia gabiausių Klaipėdos muzikinio ugdymo įstaigose besimokančių moksleivių pasirodymo su Klaipėdos kameriniu orkestru tradiciją.

Koncerte pasirodys Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijos, Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos ir Klaipėdos J. Kačinsko muzikos mokyklos mokiniai.

Su Klaipėdos kamerinio orkestro pritarimu moksleiviai atliks Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Pablo Sarasate ir kitų žymių kompozitorių kūrinius. Į koncertą šeimai klausytojai kviečiami vasario 23-ąją.

Daugiau informacijos galima rasti www.koncretusale.lt.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder