3 netikėti silkės mišrainių receptai - nustebinsite šiais deriniais svečius! (1)

Įvairiausi silkių patiekalai per Kūčias ir Kalėdas tampa tikra stalo pažiba. Silkę per šventes įprasta ruošti su įvairiomis sezoninėmis daržovėmis, grybais, svogūnais. Tačiau jei tradicinės silkės receptai jau spėjo pabosti – naujų spalvų ji įgaus, jeigu pagardinsite šviežiais ar džiovintais vaisiais, riešutais, kiaušiniais.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad gruodžio mėnesį lietuvių susidomėjimas žuvimi, o tarp jų ir silke bei jūros gėrybėmis, ženkliai šokteli į viršų.

Netikėti deriniai – nauji silkės skoniai

Norint paruošti egzotiškesnių patiekalų, pasak V. Juodkazienės, silkę galima derinti su įvairiais vaisiais.

„Silkė dera su obuoliais, kiviais, mangais, apelsinais, ananasais ir net bananais. Norėdami paįvairinti įprastą silkės patiekalą ir jos pateikimą, mangus, šviežius agurkus ir silkę sumaišykite su šlakeliu alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų, kapotų petražolių. Viską išmaišykite, sudėkite į žemas taures. Taip patiekta silkė itin estetiškai atrodys ir ant šventinio stalo“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Jeigu vaisiais silkės visgi gardinti nesiryžtate, suporuokite ją su keptu baklažanu. O norint, kad ši daržovė įgautų dar stipresnio skonio, galite ją pagardinti austrių, žuvies, sojos ar kitais mėgstamais azijietiškais padažais. Galiausiai baklažaną sumaišykite su kapota silke ir patiekite su juoda duona.

V. Juodkazienė dalijasi ir dar trimis lengvai paruošiamais receptais, kuriuos galėsite pagaminti artėjančių švenčių stalui.

Silkė su granatais ir avokadu

Jums reikės:

4 gabaliukų silkių filė

1 granato

2 prinokusių avokadų

1 mėlynojo svogūno

2 v. š. majonezo

1 šaukšto citrinų sulčių

Druskos

Pipirų

Gaminimas:

Smulkiais gabaliukais supjaustykite silkių filė.

Sukapokite svogūną ir plonai supjaustykite avokadą.

Granatą perpjaukite ir išskobkite sėklytes.

Viską sudėkite į indą.

Įdėkite majonezo ir įpilkite citrinos sulčių.

Pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Valgykite su juoda duona.

Silkė su apelsinais ir mangais

Jums reikės:

3 gabaliukų silkių filė

2 apelsinų

1 prinokusio mango

Žiupsnelio krapų

Žiupsnelio cukraus

2 v. š. krienų

150 g grietinės

Druskos

Pipirų

Gaminimas

Silkių filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Iš vieno apelsino išspauskite sultis į puodelį.

Nulupkite likusio apelsino ir avokado žievę, supjaustykite vaisius kubeliais.

Viską sudėkite į indą su silke.

Apelsinų sultis sumaišykite su krienais, grietine, kapotais krapais, druska, cukrumi ir pipirais.

Padažą užpilkite ant silkės su vaisiais.

Mėgaukitės!

Silkė su kaparėliais ir kiaušiniais

Jums reikės:

4 gabaliukų silkių filė

4 virtų bulvių

3 virtų kiaušinių

1 mėlynojo svogūno

4 marinuotų agurkų

Šaukšto kaparėlių

1 v. š. citrinos sulčių

Majonezo

Druskos

Pipirų

Gaminimas:

Nedideliais gabalėliais supjaustykite silkių filė.

Kubeliais supjaustykite virtas bulves, kiaušinius ir marinuotus agurkus.

Sukapokite svogūną.

Viską sudėkite į indą.

Užberkite kaparėlių.

Įpilkite citrinos sulčių.

Įdėkite majonezo ir viską gerai išmaišykite.

Pagardinkite druska ir pipirais.

Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder