Dvelkiantis nostalgija, tortas iš vaikystės “meškutė”- paprastas ir gardus! (3)

Kai buvau maža, mano mama dažnai gamino “meškutės” pyragą . Aš vis dar prisimenu vaikystės skonį: švelnaus skonio pyragas su grietininiu kremu yra dangiškas malonumas.

Dabar ruošiu šį tortą savo mažajai dukrai ir ji džiaugiasi ne tik pyrago skoniu, bet ir nuostabiu pavadinimu.

Tortas yra vidutiniškai saldus, subtilus, o riešutai suteikia originalų skonį.

Jums reikės:

Biskvitui:

kvietinių miltų – 400 gramų

grietinės- 1 puodelis

du šaukšteliai kepimo miltelių

150 g cukraus

2 šaukštai kakavos

1 maišelis vanilinio cukraus

Kremui:

500 g grietinės

180-200 g cukraus

Glazūrai:

šeši šaukštai cukraus

keturi šaukštai kakavos

100 g sviesto

keturi šaukštai pieno

graikiniai riešutai – 1 puodelis

Gaminimas:

1. Paruoškite tešlą: į grietinę suberkite cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir sumaišykite. Grietinės mišinį, padalykite į dvi lygias dalis.

2. Į vieną porciją grietinės įpilkite 180 g miltų ir du šaukštus kakavos.

3. Į kitą grietinės dalį įpilkite 220 g miltų ir sumaišykite.

4. Išminkykite dviejų tipų tešlą: tamsią (su kakava) ir šviesą.

5. Abi tešlas, padalinkite į tris lygias dalis (turėtų gauti šeši tešlos gabalai).

6. Kepimo formos dugną (aš  naudojau 20-22 cm) ištepkite sviestu.

7. Visa tešla šešiems pyrago biskvitams, tolygiai paskirstykite ir šiek tiek subadykite (arba galite kiekvieną tešlos gabalą, ištiesti ant kepimo popieriau ir tuomet kepti orkaitėje).

8. Kepkite pyragus orkaitėje, kuri yra įkaitinta iki 200 laipsnių maždaug 7-10 minučių (visus lakštus iškepti vienodai).

9. Torto lakštams atvėsus, paruošite grietinėlę. Sumaišykite cukrų su grietine ir vieną minutę sumaišykite su maišytuvu. Grietinėlė yra paruošta.

10. Susmulkinkite graikinius riešutus su maišytuvu arba kočėlu.

11. Sutepsime tortą, ant padėklo klokite torto lakštus šviesų, tamsų, šviesų, kol suklosite visus. Kiekvieną užpilkite paruošta grietinės mase ir apibarstykite riešutais.

12. Paruoškite glaistą: sudėkite sviestą, cukrų, kakavą į keptuvę, įpilkite pieno, pastatykite ant viryklės ir maišykite, kol viskas taps vientisa mase.

13. Karšta glazūra apliekite tortą ir papuoškite riešutais.

14. Kad susistovėtų, palikite per naktį šaldytuve.

Nesuprantu.Rašote receptą,ar sunku parašyti tiksliai kiek grietinės.Puodeliai juk būna įvairūs.Mes tai nžn kokio dydžio jus naudojate.Dėjau 200gr.grietinės.Blynai gavosi ploni ,o iškepti kieti.Apie purumą kas nuotraukoj matosi biskvito net nepanašu.Po to dėjau 270g.biskvitas nepurus.Tai kas čia ne taip.Nuotrauka ar receptas.Ar aš darau kur klaidą.Esu mėgėja,ir iškepus esu ne vieną tortą.Bet čia kažkas ne taip.Dar dėl kepimo formos.Rašote apie apvalią,kepate stačiakampėj formoj.Dar tai grietinė,tai grietinėlė.Kas keptų pirmą kartą man atrodo pasimęstų.Norėčiau tikslesnės pagalbos.AČIŪ.
Kristina, 2021-10-31 07:54
Gal kur galima jo nusipirkti, kažkada būdavo samsono parduotuvėse.
Loreta, 2021-10-29 10:22
Sako, greitas pagaminti, o pagal aprašą, dirbsi visą dieną. Ir vis tiek išeina tortas, kaip prekybcentriuose. Be kita ko, tiek riebių ir saldžių ingredientų, kad baisu ir valgyt. Taigi geriau einu pro šalį. Tegul jį kepa, kas nori priaugti svorio, pasikelti cukrų ir cholesterolį
Bitė, 2021-10-28 23:01
Sidebar placeholder