Gaivinanti ir nuostbaus skonio – tiesiog ideali pietums: turkiška sriuba „Džadžik“

(1)

Labai gaivi ir gardi sriuba, kuri patiks visiems.

Ingredientai:

– kefyras – 400 ml

– šviežias agurkas – 200 g

– kalendra, krapai, petražolės, mėtos – 35 g

– alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas

– druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį

– česnakas – 1 skiltelė

Receptas žingsnis po žingsnio:

Visus žalumynus kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Paskui smulkiai supjaustykite.

Sudėkite pjaustytus žalumynus į gilią salotinę, dėkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę.

Agurką nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į salotinę.

Berkite druskos, pipirų ir supilkite alyvuogių aliejų.

Permaišykite ingredientus ir palikite šaldytuve 10-15 min, kad atšaltų.

Dėkite agurkus su žalumynais į lėkštę ir pilkite šaltą kefyrą. Pagal skonį berkite maltų pipirų ir druskos.

Ir iškart patiekite turkišką šaltsriubę „Džadžik“. Nepamirškite papuošti mėtos lapeliu.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder