Idealiai ploni bulviniai blynai: močiutės receptas

Mano močiutės receptas:

Ingredientai

bulvės: 5 (nedidelės)

pienas: ~250-300 mililitrų

miltai: ~250-300 gramų

česnakas: 3-4 skiltelių

kiaušiniai: 3

cukrus: 1 valgomojo šaukšto be kaupo

aliejus: 3 valgomųjų šaukštų

druska: 1 arbatinio šaukštelio

petražolės: pagal skonį

kiti žalumynai: pagal skonį

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių nulupame ir į 4 dalis supjaustome bulves, užpilame vandeniu ir išverdame.

2. Leidžiame šiek tiek atvėsti, paskui bulves kartu su vandeniu sutriname į košę.

3. Po to dėkite į bulvių masę nuluptą ir išspaustą česnaką, kiaušinius, miltus bei pieną (užviriname).

4. Tada dėkite aliejų ir druską. Kruopščiai permaišykite ir leiskite tešlai 20 minučių "pailsėti".

5. Paskui kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, vidutinio dydžio plonus blynelius.

6. Pastebėjimas: Jeigu norisi į tokius blynus galima įsukti ir iškepto faršo ar smulkiai pjaustytų mėsos gabaliukų.

Raktažodžiai
Sidebar placeholder