Itališkas obuolių pyragas: Tiesiog sumaišykite obuolius su tešla - geriausias sezoninis pyragas! (5)

Puikus obuolių pyrago receptas, kurį radome internete ir būtent šiuo laikotarpiu jis yra labai aktualus, nes mūsų soduose taip pat bręsta obuoliai.

Būtinai išbandykite, tai paprastai paruošiamas ir labai skanus pyragas!

Jums reikės:

  • 5 rūgščių obuolių
  • 100 g lydyto sviesto
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 250 gramų cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 100 g kvietinių miltų (arba pagal poreikį)
  • Citrinos sulčių
  • 0,5 pakelio kepimo miltelių
  • 100 ml pieno

Tešlai:

  • Sviesto formai ištepti
  • Miltų formos apibarstymui
  • Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga:

Obuolius nulupkite, supjaustykite, išimkite sėklytes ir padalinkite į ketvirčius.

Tada ketvirčius supjaustykite labai plonais griežinėliais.

Apšlakstykite juos citrinos sultimis.

Paruoškite tešlą:

Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Įdėkite sviesto ir įpilkite pieno bei gerai išmaišykite.

Į mišinį įmaišykite miltus kartu su kepimo milteliais.

Kruopščiai viską sumaišykite.

Turėtų gautis vientisa tešla.

Į tešlą įmaišykite obuolių griežinėlius.

Tada mišinį sudėkite į apvalią kepimo formą, kuri turi būti ištepta sviestu ir apibarstyta miltais.

Įdėkite kepimo formą su tešla į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros.

Kepkite apie 45 minutes, kol pyragas įgaus rudai auksinę spalvą.

Galiausiai itališką obuolių pyragą gausiai apibarstykite cukraus pudra.

Recepto pastabos:

Itališkas obuolių pyragas skaniausias, kai yra dar truputį šiltas.

Linkime gero skonio!

Koks pakelio svoris
Laima, 2021-10-30 21:24
Jei 15gr pakelis, tai kas tas yra 2 a.š. Negi taip neaišku.
Jūratė, 2021-10-30 12:58
Nieko nebus, - neturiu apvalios kepimo formos..😕
Rita, 2021-10-28 07:39
Sidebar placeholder