Kaip valgyti persimonus - su odele ar be jos

Kai kurie žmonės sako, kad prieš valgant persimonus reikia juos nulupti, kiti sako, kad pakanka juos gerai nuplauti.

Apskritai daugumą persimonų, kaip ir kitus vaisius, geriausia valgyti su odele, nes joje paprastai yra daugiausia vitaminų ir maistingųjų medžiagų. 

Tačiau tai negalioja neprinokusiems persimonams.

Aitrų persimonų skonį lemia taninas, kurio gausu neprinokusiuose vaisiuose.

Taninas yra rauginimo savybių turintis katechinas, gerai žinomas iš žaliosios ir juodosios arbatos.

Pats taninas yra saugus, tačiau jo nereikėtų vartoti dideliais kiekiais, todėl geriau valgyti neprinokusius persimonus be odelės.

Kada ir kaip valgyti persimonus

Kad persimonai būtų naudingiausi, vaisius valgykite ne anksčiau kaip praėjus valandai po valgio ir ne vėliau kaip praėjus pusvalandžiui po jo.

Persimonai yra gana savarankiškas vaisius, tačiau juos galima derinti su jogurtu, grietinėle ir sūriu. Arba tiesiog, kaip mėstate jūs.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder