Apskritai daugumą persimonų, kaip ir kitus vaisius, geriausia valgyti su odele, nes joje paprastai yra daugiausia vitaminų ir maistingųjų medžiagų.
Tačiau tai negalioja neprinokusiems persimonams.
Aitrų persimonų skonį lemia taninas, kurio gausu neprinokusiuose vaisiuose.
Taninas yra rauginimo savybių turintis katechinas, gerai žinomas iš žaliosios ir juodosios arbatos.
Pats taninas yra saugus, tačiau jo nereikėtų vartoti dideliais kiekiais, todėl geriau valgyti neprinokusius persimonus be odelės.
Kada ir kaip valgyti persimonus
Kad persimonai būtų naudingiausi, vaisius valgykite ne anksčiau kaip praėjus valandai po valgio ir ne vėliau kaip praėjus pusvalandžiui po jo.
Persimonai yra gana savarankiškas vaisius, tačiau juos galima derinti su jogurtu, grietinėle ir sūriu. Arba tiesiog, kaip mėstate jūs.
Rašyti komentarą