Karmėlava garsėja ne tik cepelinais: Gian Luca apsilankė viename iš ypatingiausių Lietuvos ūkių

Karmėlava jau kurį laiką garsėja ne tik cepelinais – būtent taip šio sekmadienio rytą su TV3 žiūrovais pasisveikins laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Šįkart virtuvės šefas visus pakvies apsilankyti šiame mieste dėl kitų priežasčių. Pasirodo, kad būtent čia yra vienintelis Lietuvoje tokio dydžio vertikalus žalumynų ūkis.

„Visa ūkio esmė – taupyti vietą, išnaudojant aukštį ir klimatą“, – trumpai savo ūkį, kuriame augina įvairiausias žoleles, pristatys jo savininkas Marius.

Nuo 6-os klasės pats sau valgį ruošęs Marius vėliau ne vieną vasarą dirbo virtuvės šefu, o galiausiai supratęs, kad būtent maistas jį domina labiausiai, jis Italijoje baigė maisto chemijos mokslus.

„Maistas visuomet buvo svarbi mano gyvenimo dalis, o kartu – ir hobis, ir darbas. Šiandien, būdamas čia, aš kaifuoju“, – sakys „Daržulio“ ūkio savininkas Marius bei pridės, kad jei tik pavyktų persiplėšti, mielai turėtų ir savo restoraną.

Sunku patikėti, tačiau šiame ūkyje dirba tik trys žmonės – Marius, jo brolis ir vienas praktikantas. Tiesa, pasirūpinti žalumynais nėra paprasta – dėl įvairiausių sprendimų broliai ne kartą pykosi, o vien saulės spindulius galinčios atkartoti šviesos paieškos užtruko ne vienerius metus.

„Tai – keisčiausia laida, nes ką tik pamatėme vertikalų ūkį. Kai tik susipažinome ir papasakojai man apie savo ūkį, nemaniau, kad taip gali būti iš tiesų. Tačiau šiandien iš šio nuostabaus ūkio netgi kartu gaminsime“, – įkvėptas Mariaus ūkio sakys Gian Luca.

Kadangi vasara Lietuvoje neatsiejama nuo grilio, šį sekmadienį virtuvės šefas parodys, kaip su skirtingais naminių žolelių padažais pasigaminti jautienos antrekotą.

Taip pat žinomas vyras atskleis ir daugelio dievinamo pesto padažo paslaptį. Tam prireiks susmulkinti 2 česnako skilteles ir 50 gramų kedro riešutų – anot Gian Lucos, panaudojus kitus riešutus, pesto padažas nebus tikras.

Kitas svarbus ingredientas – alyvuogių aliejus. „Papildomai dar būtų galima pridėti ir sūrio, tačiau kadangi šis pesto padažas turi būti švelnus ir naudojamas prie mėsos, šįkart jo nenaudosime“, – aiškins Gian Luca.

„Sudėjus šiuos ingredientus, viską sumalkite, o baziliko lapelius pridėkite tik po to. Galiausiai masę dar papildykite alyvuogių aliejumi ir dar kartą viską sumalkite.

Druską ir pipirus pridėsime vėliau“, – sakys Gian Luca atkreipdamas dėmesį, kad šis padažas turi būti sodrios, tamsiai žalios spalvos – tik tuomet žinosite, kad jums viską pavyko padaryti teisingai.

Kitam padažui prireiks sumalti bazilikus, petražoles, raudonėlį, čiobrelį, česnaką, šiek tiek čili pipiro ir graikiškų riešutų, kurie padažui suteiks kartumo. Pagardinkite viską alyvuogių aliejumi, o druską ir pipirus taip pat pridėkite tik į jau sumaltą padažo masę.

Tuomet beliks tik paruošti mėsą – ant įkaitinto grilio ją be jokių priedų pakepkite po dvi minutes iš kiekvienos pusės. Tuomet kuriam laikui mėsą palikite pastovėti šiltoje vietoje. Vėliau apšlakstykite ją alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, o tuomet ragaukite su jau paruoštais padažais.

Vertikalus ūkio sėkmės paslaptis ir naminių žolelių padažo receptai – jau šį sekmadienį, laidoje „La maistas“, 9.30 val. per TV3#!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder