Kas atsitinka organizmui, jei kasdien išgeriate stiklinę kefyro

Kefyras yra sveikas rauginto pieno produktas, kurį galima įtraukti į mitybą beveik kasdien.

Kefyras yra vienas seniausių ir populiariausių fermentuotų pieno gėrimų pasaulyje.

Šis gėrimas yra daugelio maistinių medžiagų - baltymų, riebalų, angliavandenių ir kalcio - šaltinis.

Štai kefyro gėrimo kasdien nauda

Stiprina imuninę sistemą

Kefyras priklauso probiotikams - maisto produktams, kuriuose yra nepatogeninių, t. y. nekenksmingų, mikroorganizmų, teigiamai veikiančių žmogaus organizmą iš vidaus.

Ypač kefyre yra kefyro grybų polisacharido, kuris stiprina apsauginę imuninę sistemą ir pasižymi antimikrobiniu poveikiu.

Skatina virškinimą

Kefyras rekomenduojamas pacientams po gydymo antibiotikais ir virškinamojo trakto sutrikimų. Šis produktas yra patikimas pagalbininkas atkuriant žarnyno mikroflorą.

Gerdami po stiklinę kefyro per dieną galite gerokai pagerinti virškinimą - taip bus dėl to, kad kefyras padidins naudingųjų bakterijų skaičių žarnyne.

Skatina svorio mažėjimą

Kefyras puikiai tinka vakarienei. Jame yra baltymų, kurie neleis užklupti alkiui, taip pat jame yra peptidų, skatinančių riebalų rūgščių skaidymą ir mažinančių kūno svorį.

Apsaugo nuo hipertenzijos

Kefyre esantys polisacharidai padeda sumažinti kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujo serume.

Jaunina odą

Reguliarus kefyro vartojimas gerina odos būklę. Ji tampa labiau apsaugota nuo bėrimų, pagerėja jos spalva ir elastingumas.

Anksčiau rašėme apie tai, kaip ir kada gerti kefyrą. Daugiau apie tai skaitykite naujienose.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder