Klasikinė itališka lazanija: Ji patinka visiems

Net tie, kurie niekada nebuvo Italijoje, sutiks, kad itališka virtuvė yra tikrai ypatinga. Vienas populiariausių patiekalų Italijoje yra lazanija. Tačiau kartais tiesiog nėra laiko gaminti ją pagal klasikinį receptą. Tačiau mano draugė, mėgstanti šį patiekalą, sugalvojo sprendimą. Pagal jos receptą lazanija paruošiama labai greitai ir lengvai.

Patiekalas pagal šį receptą nėra prastesnis už originalų ir gali būti tinkamas tiek pietums, tiek vakarienei.

Greitai pagaminama lazanija

Originalioje versijoje lazanija yra patiekalas, pagamintas iš makaronų lakštų su skirtingais įdarais. Yra daug lazanijos variantų. Juose lakštai keičiami pita duona arba sluoksniuota tešla, o įdarai gaminami net iš daržovių. Ši lazanija bus papildyta mocarelos sūriu.

Jums reikės:

5 lazanijos lakštų

70 g mocarelos

400 g maltos jautienos

1 svogūno

0,5 paprikos

2 šviežių pomidorų

400 g konservuotų pomidorų

3 šaukštų aliejaus

2 skiltelių česnako

druskos, pipirų (pagal skonį)

raudonėlio, čiobrelių, šalavijo (pagal skonį)

Gaminimas:

Papriką ir svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, išspauskite česnaką. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ir supilkite ten smulkintas daržoves. Kepkite jas, kol apkeps.

Sudėkite faršą į keptuvę, įberkite šiek tiek druskos ir kepkite 10 minučių, uždengę keptuvę dangčiu.

Šviežius ir konservuotus pomidorus supjaustykite kubeliais. Jei nėra konservuotų pomidorų, juos galima pakeisti pomidorų pasta. Tuomet pomidorus suberkite į keptuvę prie mėsos.

Troškinkite toliau. Likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos, įberkite pipirų ir druskos pagal skonį, taip pat mėgstamų prieskonių.

Paimkite kepimo indą ir sudėkite lazanijos lakštus. Tada ant viršaus uždėkite įdaro ir mocarelos sūrio sluoksnį, o tada vėl lakštus. Tęskite taip, sudėdami ingredientus sluoksniais. Paskutinis turėtų būti lazanijos lakšto sluoksnis, kurį, jei pageidaujate, galite apibarstyti tarkuotu sūriu.

Indą 30 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros.

Paruoštą lazaniją šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Tokia lazanija gali būti gaminama ir jautieną pakeitus į kiaulieną ar vištieną.

Skanaus!

Raktažodžiai
Sidebar placeholder