Kiekvienai medienos rūšiai būdingas struktūros tankis, todėl ne visos malkos vienodai tinka šildymui.
Kokios malkos geriausiai tinka viryklei ar židiniui, rašo „Baza-Drov“.
Nerekomenduojama naudoti viryklėms šildyti:
gluosniai - juose yra daug drėgmės ir dervų, dėl kurių gali būti užterštas kaminas;
drebulės - pasižymi mažu energiniu efektyvumu ir didelėmis sąnaudomis;
eglė - turi mažą šilumos galią, stipriai uždūmina patalpą.
Kokiomis malkomis geriau nekūrenti pirties:
Nekūrenkite malkomis: sofora - joje yra nuodingų medžiagų, kurios gali sukelti apsinuodijimą;
guoba, eglė - skleidžia daug dūmų, gali sukelti alerginę reakciją;
tuopa, gluosnis - minkšta mediena, turi mažą šiluminę vertę ir trumpą degimo laiką, palieka daug pelenų.
Kokiomis malkomis geriau nekūrenti židinio:
maumedis - dega netolygiai, išskiria daug anglies monoksido;
vyšnios, šermukšniai - išskiria mažai šilumos, bet daug suodžių.
Jei turite atvirą židinį, turėtumėte žinoti, kad spygliuočių rūšių (eglės, pušies, tujos) malkos dėl būdingo didelio dervų kiekio degimo metu „šaudo“, todėl gali kilti gaisras.
Taip pat neturėtų būti naudojamos šildymui:
supuvusios malkos ir senų lentų likučiai;
dažytos arba lakuotos medienos.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą